p1530 klima kompresöz arızası çözümü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kaan.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ariza kodu yok ama motor rolanti devrinde durmuyor dediginiz gibi klima kompresorunden geliyor hirr hirr diye

astra p1530 klima röle veya sigorta arızasıdır bu arızaya düşünce araba üzerinde anahtar simgesi olan arıza lambası marş anında sönmez araba çalışınca sönecektir klimanız çalışmaya devam eder ancak motoru çok zorlayacaktır fark edilecek şekilde klıma kompresörü çok sesli çalışacaktır ve motor rölanti devrinde durmakta zorlanacaktır sebebi motorun elektrik gücü getirememesidir ve bu arıza varken kullanmaya devam ederseniz bunları besleyen elektronik devreler zamanla zarar görecektir röleyi değiştirirseniz sorununuz halolur ve klima daha rahat çalışır araçtaki güç kaybı gözle görülür şekilde iyileşir

IMG_20230624_1609489c93345e74909657.jpeg

Bende de böyle bir sorun var 1 aydır uğraşıyorum düzelmedi değiştirmediğimiz yer kalmadı klima rölesi nerede acaba aracın içindeki sigorta kutusu da roleler var ama hangisi bilmiyoruz deteğe ihtiyaçım var yardımcı olabilirmisiniz

Aynı arıza kodu bendede var,kaan ustaya nasıl ulaşabilirim bilgisi olan var mı?

çözebildiniz mi?
Dostum benim sorunum beyin kaynaklıymış,röle sigorta kavrama bobininiz ve klima kablo tesisatınız sağlamsa beyin kaynaklı olabilir,araç modeli nedir?

Dostum benim sorunum beyin kaynaklıymış,röle sigorta kavrama bobininiz ve klima kablo tesisatınız sağlamsa beyin kaynaklı olabilir,araç modeli nedir?
2005 Elegance Twinport. Sigorta ve röleyi kontrol edeyim dedim ama benim röle ve sigorta yerleri boş onunla alakalı olabilir mi? Beyin arızam vardı yeni değişti.

2005 Elegance Twinport. Sigorta ve röleyi kontrol edeyim dedim ama benim röle ve sigorta yerleri boş onunla alakalı olabilir mi? Beyin arızam vardı yeni değişti.
Boş olmasına imkan yok sigorta ve röle olmadan çalışmaz sigorta ve röle şemasına bakın,birde klima daha önceden çalışıyormuydu?beyin değiştimi tamir mi edildi

Ayni sorun bende dr var arac güçten bariz sekilde düşüyor ve ariza da ise klima basınç sensörü arızası veriyor.

Kaan hocam ozelden yazma imkaniniz var mi?

Geri