Park Sensörü Arızası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Berker53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Berker53

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar Opel insignia aracımın arka iki adet park sensörü arızalıydı. Park sensörlerini değiştirdim arızalı park sensörüm kalmamasına rağmen park asistanı arızası devam ediyor. Park sensörlerini kontrol ettiğimde hepsi dalga yayıyor. Park asistanı düğmesine bastığımda düğme üzerindeki ışık bir iki defa kırmızı yanıp sönüyor. Başka nasıl aktifleştirebilirim bilgi sahibi olan yardım edebilir mi?

park sensörleri devre iken elinizi sensor yavaşça yaklaştırın uzaktan başlayarak parmağınızla dokudurun titriyorsa o sensor saglamdir titremiyorsa arızalı ve takılan sensor orj. gerekirse orj. cihazla kalibre gerekebilir akü başını çıkarıp bekleyin 10 dakika takın

Ben park sensörü arıza tespit işini telefon ses kayıt modu ile yapıyorum. Arızalı sensör hiç tepki vermezken aktif sensör titreşim yaratıyor. İki adet sensörüm arızalıydı onları değiştirdim. Dün dediğiniz akü kutup başlarını sökme işini akşamdan yaptım bu 10 saat kadar beklettim taktığımda arıza tekrar çıktı birşey değişmedi. Geri vitese taktığımda resimdeki uyarıyı veriyor.

638DEC2A-8DF0-4BDC-B097-85283016EF5B8ca71f5dc07ff727.jpg

Kamera ve öndeki sensörlere baktınızmı?

Kamera ve öndeki sensörlere baktınızmı?
Evet hepsi dalga yayıyor ama bu hatayı veriyor. Hatta beyni arızalıdır belki dedim söketleri çıkardım her kontağı açtığımda arıza verdi. Söketleri tek tek denedim yinede olmadı

Evet hepsi dalga yayıyor ama bu hatayı veriyor. Hatta beyni arızalıdır belki dedim söketleri çıkardım her kontağı açtığımda arıza verdi. Söketleri tek tek denedim yinede olmadı
Hocam ayni sorun bende de oldu..Bir cözüm bulabildinizmi?

Arıza kodu nedir

Arıza kodu nedir
Ariza kodu yok. Yukarda üyenin paylastigi gibi Servis:Park yardimcisi yaziyor..Bilgisaya baglayip baktirdim önde bir sensörun frekansi kaymisti o düzeltildi..Arkada bi sensör de kisa devre yapmisti onu da degistirdim..Fakat hala sorun düzelmedi..Elimi sensör üzerinde gezdirince sinyal geldigini anlayabiliyorum hepsinden..Fakat hala calismiyor park yardimcisi ve ayni hatayi aliyorum..

Arizali bir sensor daha vardir

Sensor serviste pahali ise aliexprsten siparis verebilirsiniz

Geri