passat 1.8 alalım dioruz yorumlar?

valla arkadaslar opelin malum süspansiyon cugurt cugurt bide bizim burası tarihi eser izmir bergama hep kesme taş töseli bizi maf ediyo bende sese hiç gelemiyorum ondan sizden böyle bi yorum alma geregi duydum simdiki aracımız sehir içi 22-230 gibi yakıyor passat lpgde ne kadar yakr cok fark atarmı opele ?

güzel araba bencede. eniştemde vardı. bende almayı düşünüyodum. ama söylenildiği gibi eskidiler ve temizini bulmak çok zorlaştı. temizleride çok para.

Ilk ciktigi donemlerde gercekten cok hosuma giderdi agir baba bi arabaydi temizini bulmanin zor olacagini dusunenlerdenim bende birde yakit gercekten gunumuzun sorunu...
Ama tavsiye ederim 1,8 passatin lpg ile 300 lerde yaktigini biliyorum bi abimden tabi aractan araca degisir bu degerler...

99 yılında dayım sw passat 1.9 dizel aldı ve daha önceden daha eski modellerini de kullanmıştı aracı 2007 yılına kadar sorunsuz bir şkilde kullandı aracı 270.000 km gibi sattı e satarkende bu araç bir bu kadar daha yol yapar diyordu onu sattı şimdi 407 2.0 hdi premium excutive kullanıyor araçta yok yok donanım olarak ama hala passatı arıyorum diyorrr hatta geçen yeni passata bakmaya gitti ama bu yeni kasayı beğenmedi ne varsa eski kasada var diyordu

99 yılında dayım sw passat 1.9 dizel aldı ve daha önceden daha eski modellerini de kullanmıştı aracı 2007 yılına kadar sorunsuz bir şkilde kullandı aracı 270.000 km gibi sattı e satarkende bu araç bir bu kadar daha yol yapar diyordu onu sattı şimdi 407 2.0 hdi premium excutive kullanıyor araçta yok yok donanım olarak ama hala passatı arıyorum diyorrr hatta geçen yeni passata bakmaya gitti ama bu yeni kasayı beğenmedi ne varsa eski kasada var diyordu

Şu kadarını söyleyeyim aynı segment Hyundai, Kia gibi araçlardan inip 407'e binin kesinlikle eski aracını mumla ararsınız.

Bahsi geçen Passat'lar yaşlandı. 1.8T'ler ömründen dolayı sıkça turbo problemleri duyulur oldu. Temizi bulunursa kaçırılmamalı bence. Ancak bana kalırsa hala değerinin üzerinde seyrediyor fiyatları.

turbo sorunu diye lanse edilen iş tamir takımıyla 250 tl ye çözülebilecek bir mevzuu
sıfır tamir takımı o fiyatlarda ki yenisini parcacılardan 650-700 e alıyorsunuz sıfır turboyu.
dert etmeyin.
yakıtı izmir trafiginde filan 200 kuruşlarda gezer benden söylemesi(lpg tabiiki)
parça konusunda zerre sıkıntısı yok bütün parçalarının orjinalleri var halen üretim durmadıgı için parca mevcut ülkede
hadi fabrika parca üretimini durdursa bile bütün parcaların yan sanayisi var(dandik değil aynı kalite gibi mallar var) onların üretimden kalkmasına daha cok vardır.
vectradan sonra sınıf atlamış gibi hissedeceksiniz.
sadece temizini bulmanız önemli ve 150.000 km max civarında almanız lazımdır.

benim bildiğim vw cu arkadaşlardan ve çevreden duyduğumdan bahsi geçen kasa passatlar içinde en güzel kasa deniliyor kimdi hatırlamıyorum bir muhabbette demişdi biri temizini bulsam bu gün aracımı satarım falan diyordu..

benim kişisel görüşüm ise yeni passatları hiç beğenmiyorum jetta ile farkı yok aynı kasalar yok birinin plakası aşağıdaymış birinin yukarıdaymış faln filan böyle komik şeylerden ayırt ediliyor ancak bence özgün bir tasarımı yok yeni passatın.. bu eski passatların hiç olmassa özgün bağımsız bir tasarımı var.. şu anki passatlardanda bence daha güzel görüntü olarak..

Almışken 1,8 t alın derim.Biz 2001 yılında aldık o gün bugün kullanıyoruz (şeytan kulağına..) çokta memnunuz.Periyodik bakımları haricinde tamirci yolunu tuttuğumuzu hatırlamıyorum.Parça sıkıntısı kesinlikle yaşanmamakta.Herhangi bir vw yetkili servisine gittiğiniz zaman hangi parça olursa olsun en geç 1 gün sonra temin ediyolar.Yan sanayisi her yerde bolca mevcut zaten.Ama orjinal kullanmakta fayda var tabi :)))))
Benzin açısından biraz sıkıntılı olabilir.Ama iyi bir lpg kiti taktırırsanız ekonomiyi ve konforu bir arada yaşıyosunuz.Biz yaklaşık 2 sene evel BRC taktırdık çokta memnunuz.Performans kaybıda yaşamadık benzinde nasılsa lpg de de öyle .
Aracın içi şimdiki bazı araçlara göre çok geniş ve ferah.Süspansiyon sistemine diyecek yok zaten seyir halindeyken kesinlikle bir rahatsızlık vermiyor.Belki inanmıyacaksınız ama, amcaoğlumda 2008 model 3,18 i var passattaki yumuşaklığı ve sürüş zevkini o arabada bulamadım.Yani işin kısacası;20-25.000 tl ye ıvır zıvır tel maşa arabalara bineceğine temiz bir passat bulup ona binmek daha mantıklı bence.2001-2004 kasadan şaşma derim çünkü en sağlam ve en tutulan kasasıdır passatın.Yeni modellerine hiç bakma zaten bunlar kadar sağlam değil.Passat CC nasıldır onu bilemiyorum hakkını yemek istemem ama diğerleri pek iyi değil zaten kullananların çoğuda aynı şeyi söylüyor.

2001-2004 kasadan şaşma derim çünkü en sağlam ve en tutulan kasasıdır passatın
yanlışlık var bu bilgide
sizin bahsettiğiniz kasa b5.5 koduyla geçer ve bir önceki b5 (97-00) kasası kadar tutulmamıştır.
ve kullanıcı yorumları her zaman eski kasanın daha sağlam oldugunu belirtir.
-ki parca konusunda size bolca örnek sunarım bu konuda;)
iyi forumlar:]

'99 Passat 1.8T kullanıyorum.Süspansiyonu,konforu ve rahatlığı çok güzel,sizi pişman etmez.Yakıt konusuna gelince şehirdışı 5.5-6 lt(90km hız ile sakin kullanımda),şehiriçi 9.5-10 lt yakar ki sınıfına göre gayet uygun bir değer bence.Temiz ve kazasız bir araç bulduğunuz da düşünmeden alın.

imzadakinin aynısı bizim apartmanda bi komşum satıyor rengi bile aynı.
diri duruyordu araba. özellikleri konusunda konuşmadım ama.
eski passatlar bi başka

Geri