Performans Filtre & Air Intake Kitler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aga78
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aga78

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
» Performans Hava Filtreleri
filtre1.jpg
» Temel İşlevi
Harici takılmış performans tipi hava filtrelerinin temel işlevi gayet basittir. Otomobilinizin daha çok ve daha rahat hava emmesini sağlamak.Fabrika çıkışlı otomobillerin standart ekipmanında sunulan filtreler, geçirgenliği daha az ve daha ucuz bir materyalden üretilmiştir.Bu filtrelerin kullanılmasındaki amaç ise otomobilin maliyetini düşürmek ve periyodik bakımlarda yenisi ile değiştirilerek yedek parça satışı sağlamaktır.
Motor çalışma prensibi dolayısıyla hava ve yakıtı karıştırılır. Bu karışım buji ile ateşlenir ve pistonları hareket ettirir. Dolayısıyla hava ve yakıt karışımın ayarı çok önemlidir. Az gelen hava veya yakıt otomobilin performansını direkt olarak negatif etkiler. Bu anlamda, motorun emdiği hava filtrenin geçirgenliği ve gözenekleri az olduğu takdirde yeterli hava motorun içine giremez ve motor maksimum performansı sergileyemez.
Performans amaçlı açık ve kutu içi filtreler bu noktada önem kazanırlar. Üretildiği malzemeden dolayı standart otomobillerde kullanılan kağıt ve benzeri filtrelere göre çok daha fazla geçirgenliğe sahip olan bu filtreler motorun performans odaklı ihtiyacı olan hava miktarını sağlamaya yardımcı olurlar.

filtre2.jpg
» Performans Hava Filtreleri Ne Kadar Güç Arttırır?

Bu tür filtrelerden çok belirgin ve büyük performans artışı beklemek sadece hayal kırıklığına sebep olur. Filtreler ve intake kitler sadece birer yardımcı ekipmandır. Yüksek devirlerde motora yardımcı olan bu sistemler düşük devirlerde performans kaybına neden bile olabilir…
Performans filtrelerin bir diğer özelliği ise yapıldığı malzemenin özelliklerinden dolayı çok uzun süre işlevini yerine getirebilmesidir…

filtre3.jpg
» Hava Filtresi Alırken Dikkat!!!

Otomobile takılacak olan performans filtreler veya kitler arasından üretici firmanın tavsiye ettiği boyutlar kullanılmalıdır. Aksi takdirde verim elde edilemez. Belirtilen ölçülerin dışında daha büyük bir filtre kullanmak fayda sağlamaz…

filtre4.jpg
» Neden Her Aracın Intake Kitleri Farklıdır?
Araçlarında kullanılan performans filtre sistemlerinin çok hava emmesi dışında diğer bir önemli işlevi ise havayı mümkün olan en soğuk haliyle motora iletmektir. Dolayısıyla her marka için dizayn edilen Air Intake Kitleri motorun yapısı ve yerleştirilme şekline göre filtrenin en çok ve en soğuk havayı alabileceği yere konulmuştur…Filtre motorun içine çok hava gönderebilir ama önemli olan çok hava değil çok hava molekülü olmasıdır. Hava partikülleri soğuk havada sıkışık durur. Sıcak Havada ise genleşmeden dolayı hava molekülleri daha ayrışık bulunurlar. Motora giden sıcak ve soğuk hava arasında ciddi olarak partikül sayı farkı bulunur. Daha fazla soğuk hava daha fazla performans anlamına gelir...

filtre5.jpg
</SPAN>​

konuyu dogru yeremi açtım bilemiyorum ama sonderece gerekli bilgiler var paylaşmak istedim.

hava filitresi karşıtıyım ben...
hiç sevmiyorum kaliteli birşey olmadıktan sonra
(kutu içine lafım yok ama acık hava filitresi düşmanıyım)

Paylasim Icin Tesekkurler

Ben almayı düşünüyorum ama ne marka ne de aracıma uygunluk bakımından hiç bilgim yok.Okuduğuma göre araca uygun olması çok önemli.O nedenle bi değişiklik yapamadım henüz.Belli bir devirden sonra çıkardığı ses çok hoşuma gidiyor.Sırf onu niçin alcam zaten:)Bilgi verirseniz çok memnun olurum

Kesinlikle kalitesiz markalar alıp takmayın(markasız içinde geçerli:))Simota, k&n, aem, pipercross, hks v.b kaliteli markaları tercih edin.Sırf bu kalitesiz filtreler yüzündan aracının motoruna toz kaçıp 2000ytl ye motor yaptırmak durumunda kalan tanıdığım var:(

Geri