Ynt: plaka çerçevesi iptal etme
Murat kardeşim bu ayrıntılı ve ince açıklama ve uyarılar için teşekkür ederim. E bu kadar anlatmaya yaparım heralde. Ancak o marka bant bulabilir miyim bilmiyorum, bakacağız artık, garanti olsun diye ben yine silikonda kullanacağım. Hep fobimdir plakası düşmüş araçlar. Öukrların içinde plakalar olur hami, o duruma düşmek istemem, tekrar teşekkür ediyor hatta bunu sayısal verilere dökerek bir tık atıyorum sana kahka536MuratS link' Alıntı:Harun hocam bant kesinlikle bu aşağıdaki marka olacak üst koruması kırmızı ancak içi şeffaf.. Zaten bantın kendisi reaksiyona geçiyor ve eriyor.. Silikon sıkmışsın gibi... Ben kendi aracıma ve mücahit in aracına uyguladık hatta mücahit in aracına az geldi bant ona rağmen çok sağlam tuttu.. Dikkat etmen gerekenler:
Plakalığı sökerken parçala abi.. Önce alttaki reklam kısmını kanırttır parçala ama dikkat et tornavida falan sokarken plakayı çizme.. Ve en önemlisi plakalar çok dandik olduğunda çekerek çıkartmaya çalışma tamamen alt kısmı parçala o kendisi aşağıya gelir zaten.. Sonra 2 vida çıkıo ortaya onları sökeceksin.. Plakanın arkasını güzelce sil ıslak bezle ve sonra kurut.. Aynı şekilde tamponu da sil ve kurut.. Bu bantı kullanırken arka tamponda 2 tane çıkıntı var vidaların olduğu bu yüzden bant seviyesini yüksek tutman lazım gerekirse üst üste 2 tane bant yapıştır plakaya.. Ön tamponda ise dikkat etmen gereken hafif bir kavis vermen lazım tampona uyması için yoksa plaka atar.. Diz çök dizine yerleştir plakayı çok hafif güç uygulamadan 2-3 yerden plakayı esnet.. Sadece ortadan esnetmek bi işe yaramıyor kenarlarddan da biraz esnetmen lazım.. Yine dikkatli davranman lazım çünkü plaka zaten aliminyum mudur nedir çok dandik yamuluyor
Bu dediklerimi uygula silikona bile gerek yok çünkü zaten bu bant silikon bazlı kendi dükkanımda satıyorum 15 tl Dışarda da daha fazla verme sakın...
Önemli not: Hava yağmurlu olmaması lazım en az 2-3 gün yağmur yağmayacak şekilde ayarla.. Ve kesinlikle 20 derecenin altındaki havada deneme çünkü bu bant o sıcaklıklarda uygulanabilir sadece...