Plasma Kadranı Nasıl Bağlıcam...!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yalcoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
220lik kadranın yerine bunu takınca yanlış göstermez mi?
bizde 240 yok :rolleyes:
demiştim ki seçenek varmış :D

evet, bi sürü seçenek koymuş. Dediğim gibi, site tasarımı baya güzel :)

site tasarımının yanında ben 7000 rpm 260 kmh seçmeme rağmen maille benden arabanın kadranlarını tam karşıdan görecek şekilde foto istediler emin olmak istiyoruz diye.İngilizce kontak gayet başarılı 15-20 dk içinde cevap alıyosunuz.Bugün nokia şarj aletinin artı ve eksi bölgelerine kabloları sokarak denedim verdiğim paraya değicek gayet şık duruyo gündüzleri iş yerinde olduğum için bu pazar gündüz takmayı planlıyorum fotoğraflayabilmek için eğer zamannım olmazda akşam yaparsam sadece uygulanmış halinden foto eklicem.Zaten GSİ ımın içinde bi tek kadran farklı renkte kaldı diğer bütün tuş ışık vs.mavi oldu.sırf teyp mavi diye :) Fiyatıda bence normal geldi kaliteli malzeme kullanmışlar çünkü kaliteli olmasa bile arabaya katacağı hava paha biçilemez.

Arkadaşım kendi aracımda plasma kadran var. Öncelikle plasma kadranlar 100 Volt gibi yüksek voltajla çalışır ve yüksek voltaj trafosuna sahiptir. Besleme kablosunun bir tanesinde beyaz çizgi vardır beyaz çizgi olan (-) ucdur, ters bağlarsan çalışmazsa hemen parkları kapat ama korkma birşey olmaz,dediğim şekilde bağlarsan ters bağlamazsın...

Şimdi gel gelelim besleme kablosunu parklara bağlamaya;

1.Kadranın dışardan ampul aydınlatmalıysa arkasında iki tane ince levha vardır birisi (+) diğeri (-) uc istersen onlara bağla..

2.Direk olarak parklara bağlamak istiyorsan 2. bir seçenek, kaloriför buton panelini sökünce iki soketli bir kablo vardır muhakkak, ordan (+) ve (-) alabilirsin.

3.Bunu yapmak için kaloriför butonlarının orda ki sokete ölçü aletini tut (DC 20 V kademesinde). Parklar kapalı iken 12 volt değeri vermeyip 0 volt değeri verdiği zaman o an parkları aç,parkları açtıktan sonra 12 volt veriyorsa demek ki parklara giden soket ya da kablo odur.

4. Ya da şöyle yap; parklar kapalı iken soketlere bir led tut, led yanmayacaktır, parkları açınca led yanarsa demek ki park kablosu odur. Yalnız şunu unutma led'e 12 voltu verince mefta olabilir, o yüzden yanında bir kaç led bulunsun ya da 12 voltluk birşey tak.

Şimdi bu besleme kablosunda bi çevirici var 100volta çıkaran diğer ucu dağıtıcılı bağlancak ucundada kırmızı siyah kablo ve ortası delikli olan bi metal ufak kablo daha var şase sanırsam bu bunuda arabanın içinde herhangi bi yere vidalamakmı gerek yoksa bişey yapmamak mı gerek.

valla ben şahin diye elektrikcime bağlattım istersen sende ona bağlat biraz zor çünkü

arkadaşlar montaj yapan yokmu hani fotolar

yalcın yaptınmı montajı gelip bi gorelim nasıl olmus.

kardeşim konya yolunda yeni açılan opan'ın servis muhasebesinde olduğu için ordaki elektrikçiye bağlattık.Yalnız bağlarken devir saati ver hız ibresinin yayları atmış çıkarırken ibre çıkarken sıkıntı yokda inerken nazlı iniyo :) ama sorun etcek bşey değilmiş bi arada düzelttircez onu.Akşam çektiğim fotoyu koyuyuorum ama gerçeği daha güzel fotoda o kadar canlı çıkmadı gerçekten süper oldu arabaya ayrı bi hava kattı ibreleride kırmızıya boyayınca daha da bi güzel olcak.

Görmek isteyenlerde eğer yolunuzun üstüyse konya yolu opan da serviste orçun var kardeşim olur kendisi :) araba sabah 9 akşam 6 orda.

Bu arada arabada ne kadar sarı led varsa hepsi mavi yapıldı :)

Ekli dosyalar

• IMG_0216.webp
    IMG_0216.webp
    50.2 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_0217.webp
    IMG_0217.webp
    45.7 KB · Görüntüleme: 31
Geri