port sensörü arızası lütfen yardımmm

ersinersin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
18 Şub 2010
Mesajlar
8
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
2004 model astra h 1.6 twinport aldım.aracım benzinde 160ı gecmiyor...bujileri,bobin bloğunu,trigeri değiştirdim.karbon clean yaptırdım,triger kayışının sente ayarını kontrol ettirdim,debryajda herhangi bir kaçırma söz konusu değil.kompresör basıncını ölçtürdüm.herşey normal.arac 50.000 kmde.4.viteste en son 160 yapıyorum 5e takınca hiçbirşey değişmiyo ibre 160da devir 4500de öylece kalıyor.aynı zamanda 3,4,5. viteste devir 4000den sonra çok yavaş bir şekilde yükseliyor.kayseri inciroğluna götürdüm arabamın "port sensörünün" arızalı olduğunu fiyatının da 2milyar olduğunu söylediler.acaba port sensörü nedir?ne işe yarar.arızalı binsem ne gibi zarar açar bana?lütfen anlayan arkadaşlar yardım etsin!!!!!!
 
twinport motorlarda her silindir için çift kelebek bulunuyor,düşük devirlerde az tüketim için birinci kelebek çalışıyor,ani gaz tepkilerinde ve yüksek devirlerde ikinci kelebek max hava akışına izin veriyor..

sanırım bu ikinci kelebeğin devreye girmesini yöneten sensörde sorun var,servisin teşhisi doğru olabilir..fiyatı hakkında bilgim yoktu şaşırdım bende bu kadar yüksek bir rakam duyunca..çıkmasını araştırsanız piyasada,belki kazalı bir araçtan söküp işinize yarar..
 
aynı arıza bendede var arıza kodu olarak 111262 cıkıyor fiyatın yüksek olmasının sebebi sensör motorda bir parçaya bağlı o parça ile beraber değişiyor olması ama ankarada o sensörün tamirini yapan yerler varmış onları araştırıyorum sizede haber verebilirim
 
ilginize teşekkür ederim.servisle görüştüm manifoldu söküp o kelebekleri elimize aldık her tarafı kurum bağlamıştı.tinerle tertemiz yapıp tekrar taktık.sonuç yine aynı araba 160 yapıyor.o bahsi gecen kelebekler tamamen açılıyor şimdi.kurumla kaplıyken tam açılmıyordu buda sensör arızası verdiriyor diye düşündük.ama araba yine 160da kalıyor.bugün bişey daha öğrendim bu port sensörüne tech 2 ile ayar yapılıyormuş bazı rakamlar giriliyormuş.bu ayarı tam olarak bilen varmı?bu parçanın tamirini tam olarak bilen varmı?
 
Benim 2006 model 1.6 benzinli Astra aracımda da port sensörü arızası var. Aracın devir saatindeki sarı arıza lambası sürekli olarak yanıyor. Sürüşle ilgili herhangi bir problem yok ama yakıt tasarrufu açısından değişmesi gerektiği söyleniyor. Fiyatı 1100TL civarında dediler. Araç daha 45.000 km de iken bu kadar pahalı bir parçanın niye arıza yaptığı konusunda da bir şey söyleyemiyorlar. Elektronik bir parça ve kullanım ya da yakıtla ilgili herhangi bir hatadan kaynaklanmadığını söylüyor servis.
 
size bir sorum olacak aracnızı tec2 cihazına baglayınca veya kendiniz km göstegesinden baktıgınızda hangi hata kodlarını alıyordunuz
 
Geri
Üst