Ynt: Racechip 1.3 cdti Test
Yakıtı etkilemiş miydi peki?mecar link' Alıntı:Bizzat 1500 km racechip kullanmış biri olarak yorumu mu yazayım.Öncelikle performansa etkisi kesin.Ancak bu etkiyi almak için 2-2 veya 5-2 gibi ayarlara getirmek gerekiyor.Arac baya bir toparlıyor .Tak çıkar olması çok güzel bir olay( remap yerine ,box tercih etme sebebimdi).İkinci el uyguna bulabiliyorsunuz ,memnun kalmazsanız satabiliyorsunuz.Remap gibi yaptın kaldı derdi yok.Buraya kadar herşey güzel.Yaşadığım olumsuzluklar ise ;Öncelikle benim aracım yeni kasa astra dizel(dpf li),Dpf ile tanışmanızı sağlıyor Sebebi inanılmaz kurumlama yapıyor ve çiğ mazot yaktırıyor.Bu durumda Sırasıyla gizli temizleme ardından dpf doldu sürünüz ve hala racechip takılıysa dpf doldu en yakın servise başvurunuz yazısı çıkıyor.Ben bunu uzun yolda kullandım ona rağmen dpf doldu.Ayar 2-2 deydi,daha üstünü açmamıştım bile.Yolda kalıcam diye epey endişelenmiştim.Öünkü o zamanlar ne race chip i nede aracımı çok tanımıyordum En son artık araç kendi temizleyemez oldu.Servise gittim (garantim bitmişti)box sıkıntı sökmeliyiz dedi.Söktük ardından aracımız obd üzerinden dpf temizliğine geçirildi 25 dk manuel rejenarasyon yapıldı.O günden sonra dpf si olmayan punto kullanan birine sattım.O gün bugündür gizli dpf temizliği hariç (bu normal bişey)birkez dahi dpf doldu sürünüz uyarısı görmedim(15bin km oldu).Ve rolantinize dikkat edin.Motor ısındığında rolantide anlık tüketimi açın 0.4-0.5 l/h den yüksek sayılar çıkıyor.(en azından bende öyle olmuştu.)Uzun vadede mazot pompası ve enjektörler için sıkıntı yaratıyormuş ama ben çok az kullandığım için bişey diyemiyeceğim.Bu arada su an aracımda remap box v.b . bir uygulama yok.Ama tavsiyem chip tuning yaptırmanız.Uzun araştırmalarımda 120-123 bg güçler çıktığını öğrendim.Ancak benim gibi dpf takıntınız varsa önerilen 115 bg seviyelerinde yapılan bir yazılım.Kolay kolay dpf uyarısı ile karşılaşmazsınız.Bakımdan bakıma bir kere Berner dpf temizleyiciyi katkıyı deponuz doluyken atmanız, dpf nin yanma ısısını düşerebiliyor.Dpf için Faydası oluyor.Aracını kısa mesafe kullanan veya chiptuning -box kullananlara öneririm...