radyatör suyuna toz biber karıştırılırmı?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ilhan_vet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yahu yemek mi bisiriyor bu usta doz biber baharat... :)
 
hehehe :D vala ne bilim :) uygulamadım, uygulayacağımıda sanmıyorum :) corsa cdti nickli abimizin dediği mantıklı geldi ona bi bakayım,herkese teşekkürler :) nane limon da fena fikir deil :P
 
şu duable up radyatör delik tikayiciyi kullanan var mi?
 
Etkili olabilir , sızıntı sona erebilir ama bu çürüğün üstüne macunu basıp boyamak gibi birşey sonuçta.Bir kere uğraşırsın daha maliyetli olur belki ama kaçıran yeri bulup sorunu gidermek daha sağlıklı ve uzun vadeli çözüm.Bence iyi bir radyatörcüde-ustada baktır derim.
 
Tarçınla pekmezi karıştırıp verin en iyisi İlhan Bey, malum grip olmasın araba. Dayanıklı olur ;)

Şaka bi yana radyatör patlatmış biri olarak söylüyorum, radyatörde/hortumlarda/su haznesinde vs.. kaçak yada delik varsa değiştirin gitsin. Önemli bi olay çünkü.

Geçmiş olsun.
 
Şu ustalar bir alem

Bir belgeselde görmüştüm yanılmıyorsam Haberciydi, neyse gençler safari yaparken toyota jipin turbo borusu yırtılınca bizim zimbabweli usta kutu kolanın alt ve üst taraflarını kesip ek yapmıştı araba canavar gibi oldu.:eek:
 
duble up radyatör delik tıkayıcı güzel iyi işe yarıyor ancak devirdaim pervanesi etrafında katı şekilde kalıyor sert köpük gibi kalıyor orda, ileride sorun yaratabilir zannımca ancak kaçağı kestiğini biliyorum...
 
Maşallah, yurdum insanı McGyver'ı aratmıyor... Acil durumlarda belki çözüm olabilir ama uzun vadede tuzla, biberle uğraşmayın derim.
 
MacGyver demişken o da radyatöre yumurta akı koyardı...
benim de 2007 astra h 1.3 cdti de su eksilteme konusunda sıkıntım var. bazen durduğu yerde bazen 200km 500km kafasına göre mesafe sonrası 1.5 lt su eksiltiyor, bagajda dolu pet ile dolaşıyorum.
 
Son düzenleme:
Bakır kazanlı radyatörler için kısa süreli çözüm amacıyla kullanılan eski bir metod. Ama ben bu şekilde onarılmış bir araç ile ailemle birlikte uzun yola çıkmaya cesaret edemem. Yenilemek daha mantıklı. Şu an için maddi olarak yenileme imkanınız yoksa; malum şimdiki radyatörler alimünyum, bu malzeme yapısı itibariyle lehim felan olmuyor, alimünyum radyatörleri onardığı iddia edilen yeni nesil ürünlerden faydalanabilirsiniz.
 
Geri
Üst