2006 model astra g classic 1.4 twinport kullanıyorum. aracı aldığımda kalkışlarda sanki acemiymişim gibi titretme yapıyordum. servisine sordum debriyajı test ettiler bitik değişmesi gerekir dediler. ordan ustama gittim debriyajdan dır dedi test etti bitik dedi. ustamda değiştirdim. debriyaj değiştikten sonra da kalkışlarda titreme geçmedi. ustam yağ değişiminde motor takozlarına bakarız dedi. sonra forumdaki çeşitli konularda astralarda kalkışta titreme yaşayan birçok arkadaş olduğunu gördüm.genel kanı biraz daha fazla gaz vererek kalkış yapacaksın yönünde olunca çok önemli bir sorun olmadığı düşünerek takozlara baktırmak için yağ değişimini beklemeye karar verdim.
dün araç temizliğini yaparken farlarımıda temizleyim dedim. oraları sökmüşken hava filitresinide söküp bi hava üfleteyim dedim. hava filitresinin sökülmesiyle resimdeki motor takozunun kırık olduğunu gördüm.
bu takoz kırık olduğu için titreme yapar mı.? değiştirinde kalkışlarda titreme düzelirmi? ve en önemlisi yağ değişimi için 3000 km daha var. bu parça 3000 km de bana sıkıntı oluşturabilecek hayati bir parçamı ?
yardımlarınız için forum ustalarına ve forum üyelerine şimdiden teşekkür ederim.
dün araç temizliğini yaparken farlarımıda temizleyim dedim. oraları sökmüşken hava filitresinide söküp bi hava üfleteyim dedim. hava filitresinin sökülmesiyle resimdeki motor takozunun kırık olduğunu gördüm.
bu takoz kırık olduğu için titreme yapar mı.? değiştirinde kalkışlarda titreme düzelirmi? ve en önemlisi yağ değişimi için 3000 km daha var. bu parça 3000 km de bana sıkıntı oluşturabilecek hayati bir parçamı ?
yardımlarınız için forum ustalarına ve forum üyelerine şimdiden teşekkür ederim.