resimdeki motor kulağı titreme yapar mı?

marmarali83

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
2006 model astra g classic 1.4 twinport kullanıyorum. aracı aldığımda kalkışlarda sanki acemiymişim gibi titretme yapıyordum. servisine sordum debriyajı test ettiler bitik değişmesi gerekir dediler. ordan ustama gittim debriyajdan dır dedi test etti bitik dedi. ustamda değiştirdim. debriyaj değiştikten sonra da kalkışlarda titreme geçmedi. ustam yağ değişiminde motor takozlarına bakarız dedi. sonra forumdaki çeşitli konularda astralarda kalkışta titreme yaşayan birçok arkadaş olduğunu gördüm.genel kanı biraz daha fazla gaz vererek kalkış yapacaksın yönünde olunca çok önemli bir sorun olmadığı düşünerek takozlara baktırmak için yağ değişimini beklemeye karar verdim.
dün araç temizliğini yaparken farlarımıda temizleyim dedim. oraları sökmüşken hava filitresinide söküp bi hava üfleteyim dedim. hava filitresinin sökülmesiyle resimdeki motor takozunun kırık olduğunu gördüm.
bu takoz kırık olduğu için titreme yapar mı.? değiştirinde kalkışlarda titreme düzelirmi? ve en önemlisi yağ değişimi için 3000 km daha var. bu parça 3000 km de bana sıkıntı oluşturabilecek hayati bir parçamı ?
yardımlarınız için forum ustalarına ve forum üyelerine şimdiden teşekkür ederim.
1.webp
2.webp
3.webp

Bence yağ değişimini beklemeye gerek yok, en kısa zamanda değişmesinde fayda var.

bence vakit kaybetmeden değiştirin... tabiki titreme yapar ancak rolantideykende titremesi gerekli yada vuruntuda yapabilir... ama ordan kırılmasını inanın istemezsiniz... bundan 6 yıl önce unoda yaşadım sağ motor takozu kırıldı ve motor yere indi allahtan kasisten geçiyordum çok yavaştım hızlı giderken olsaydı kesin takla atardı araç.. o sebeten bir an önce değişimini yapın fazla maliyeti yoktur en fazla 150 tl tutar tabi takozun fiyatını bilmiyorum...

gecmis olsun, motor orasi kirik oldugundan esner tabii, cok azzda olsa tutan yeri var gibi titreme cok buyuk olmuyordur bundan dolayi. Asil vuruntuyu o yakozun icindeki lastik koptugunda yapar, suan hala daha enerjiyi sonumluyordur...

Ilginc gelen oranin kirilmasi icin 2 ihtimal var bence arac o taraftan hasarlidir yada motor alttan darbe almistir. Arac 0 km den beri sizdemi yoksa 2. el mi aldiniz...

gecmis olsun, motor orasi kirik oldugundan esner tabii, cok azzda olsa tutan yeri var gibi titreme cok buyuk olmuyordur bundan dolayi. Asil vuruntuyu o yakozun icindeki lastik koptugunda yapar, suan hala daha enerjiyi sonumluyordur...

Ilginc gelen oranin kirilmasi icin 2 ihtimal var bence arac o taraftan hasarlidir yada motor alttan darbe almistir. Arac 0 km den beri sizdemi yoksa 2. el mi aldiniz...
aracın önden ufak bir hasarı var. tam opel ampleminin ordan olmuş kazası. kaputun ucu,tampona kadar uzayan kısmı düzeltme işlemi görmüş. çamurlukta da boya olduğunu biliyordum ama motor takozunu kıracak kadar kazası olduğundan haberim yoktu. çamurluk sürtmeden boyalı denmişti. çamurlukta sürtmeden fazlası verdı heralde.

bence vakit kaybetmeden değiştirin... tabiki titreme yapar ancak rolantideykende titremesi gerekli yada vuruntuda yapabilir... ama ordan kırılmasını inanın istemezsiniz... bundan 6 yıl önce unoda yaşadım sağ motor takozu kırıldı ve motor yere indi allahtan kasisten geçiyordum çok yavaştım hızlı giderken olsaydı kesin takla atardı araç.. o sebeten bir an önce değişimini yapın fazla maliyeti yoktur en fazla 150 tl tutar tabi takozun fiyatını bilmiyorum...
şimdi internet sitelerinde fiyatlara baktım. gm takoz 160 lira gibi bir fayata sahip,yan sanayi ithal takozlar ise 30-55 tl arasında seyrediyor.
yan sanayi taktırsak sıkıntı oluştururmu acaba bilgisi olan varmı ?

yan sanayi hic sorun olmaz 2 sene rahat gider lastik kismi... orjinal olanda ise 5-6 sene sorun cikartmaz orasi...

Bence çamurlukta da hasar var, motor takozunun çamurluğa başlandığı yerdeki boya ve kaporta hasarı fotoğrafta görülüyor.

çamurluk hasar almış hafif büzülerek kasmış ve takozu kırmış kazadan dolayı kırılmış gibi

çamurluk hasar almış hafif büzülerek kasmış ve takozu kırmış kazadan dolayı kırılmış gibi
sadece sürtme boyası var zannediyordum ama dediğiniz gibi motor kulağı kazada orası büzüşünce kasmış ve kırılmış gibi gözüküyor. kırılmasının sebebi sanırım bu.

Geri