merhabalar nebimde 1997 model astra f kasa aracım var 3 motor kulağınında değişmesi lazım dediler, orjinal parça için işçilik dahil 520 tl fiyat çıkardılar. sizce normalmi, orjinal veya yan sanayi olması çok önemli mi....
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
merhabalar nebimde 1997 model astra f kasa aracım var 3 motor kulağınında değişmesi lazım dediler, orjinal parça için işçilik dahil 520 tl fiyat çıkardılar. sizce normalmi, orjinal veya yan sanayi olması çok önemli mi....
sırf GM yazısına verilmezmerhabalar nebimde 1997 model astra f kasa aracım var 3 motor kulağınında değişmesi lazım dediler, orjinal parça için işçilik dahil 520 tl fiyat çıkardılar. sizce normalmi, orjinal veya yan sanayi olması çok önemli mi....
2006 model astra g classic 1.4 twinport kullanıyorum. aracı aldığımda kalkışlarda sanki acemiymişim gibi titretme yapıyordum. servisine sordum debriyajı test ettiler bitik değişmesi gerekir dediler. ordan ustama gittim debriyajdan dır dedi test etti bitik dedi. ustamda değiştirdim. debriyaj değiştikten sonra da kalkışlarda titreme geçmedi. ustam yağ değişiminde motor takozlarına bakarız dedi. sonra forumdaki çeşitli konularda astralarda kalkışta titreme yaşayan birçok arkadaş olduğunu gördüm.genel kanı biraz daha fazla gaz vererek kalkış yapacaksın yönünde olunca çok önemli bir sorun olmadığı düşünerek takozlara baktırmak için yağ değişimini beklemeye karar verdim.
dün araç temizliğini yaparken farlarımıda temizleyim dedim. oraları sökmüşken hava filitresinide söküp bi hava üfleteyim dedim. hava filitresinin sökülmesiyle resimdeki motor takozunun kırık olduğunu gördüm.
bu takoz kırık olduğu için titreme yapar mı.? değiştirinde kalkışlarda titreme düzelirmi? ve en önemlisi yağ değişimi için 3000 km daha var. bu parça 3000 km de bana sıkıntı oluşturabilecek hayati bir parçamı ?
yardımlarınız için forum ustalarına ve forum üyelerine şimdiden teşekkür ederim.
Ekli dosyayı görüntüle 13522
Ekli dosyayı görüntüle 13523
Ekli dosyayı görüntüle 13524
Aynı model araçtan bende de var. Dün bakıma götürdüm. Usta öndeki motor kulağının lastikleri yırtılmış değiştirelim dedi. Amasya da orjinal bulamadık ve yan sanayi taktık ama araç özellikle kabinde magirus minibüsler gibi ses yapmaya titremeye başladı. Ertesi gün yine gittim ustaya bu yan sanayi motor kulağından dedi. Parası neyse orjinal bir parça sipariş edelim dedim. Şimdi parçayı bekliyorum. Bakalım inşallah düzelir, bu sesle arabaya binesim dahi gelmiyor.
Hocam ön takozu değiştirirken motoru alttan krikoyla yükseltmek gerekiyor. Eğer usta arabayı lifte kaldırıp direkt söküp değiştirdiyse motor aşağı inmiştir biraz. Unutmayın ön takoz da motorun ağırlığının bir miktarını taşımalıdır.
Aynen lifte kaldırıp takmışlardı motor kulağını. Malesef için erbabı usta bulmak çok zor Amasya da. yeni parçayı bekliyorum gelince söyleyeyim bunu ustaya.