Rölanti, debriyaj, gaz ve bir garip ses...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kaanrevan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kaanrevan

Kayıtlı Kullanıcı
59-Tekirdağ
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar başlığı aslında bilerek böyle açtım, çünkü benim sorunum gibi bir sorunla çok fazla karşılaşamadım. Tecrübeli arkadaşlar mutlaka bilgiye sahiptirler diye düşünüyorum.

Araç daha 3500 km. Son haftalarda bir şey kafamı kurcalar oldu. Aracı park ediyorum, boşa alıyorum vitesi, ayağım debriyajde ve rölantide beklerken şöyle az bi gaza dokunuyorum 2000 devri falan görüyor sonra 1500 lere falan inerken çok kısa bir zaman diliminde milisaniyelik bir "Gırç, garç" tarzında bir şey debriyaj pedalını rahatsız ediyor. Anlamadım. Önceden böyle bir şey var mıydı onu da bilmiyorum. Bu oluşabilecek kötü şeylerin habercisi olabilir mi? Bu konuda bilgisi olan varmı?

Sürüş anında, rölantide normal çalışmasında, kalkışta vb. durumlarda çok şükür hiçbir problem yok. Ancak çok dikkat edildiğinde böyle bir durumu farkediyorum. Acaba bu normal bir şey mi ? Benim bildiğim araç rölantideyken debriyaja bassamda basmasamda vites zaten boşta olmuş oluyor. Bu durumda gaza yüklendiğimdeki bu pedaldaki şiddeti çok az olan titreşim var. Durum ne olabilir?

Recep sorun debrej pedalı yaıyında bunun için opel yağlama yapıyormuş ama buda geçiçi çare imiş,garanti kapsamında değiştird

evet bu arada bunun için Opelim almanyada debraj pedali için geri çağırım yapmış yayın kırılması söz konusu imiş yani büyük ihtimal servisin haberi vardır

evet bu arada bunun için Opelim almanyada debraj pedali için geri çağırım yapmış yayın kırılması söz konusu imiş yani büyük ihtimal servisin haberi vardır

Çok teşekkürler abi. İnşallah bu sorunda dediğin şekilde çözülür. Ama sanki benim problem biraz farklıymış gibi geliyor.

Son düzenleme:
Ben de motor aktarma mekaniğinden olduğunu düşünmüyorum.

Debriyaja bastığınızda motor ile şanzumanı ayırırsınız, boşta iken ses varken debriyaja basınca sussa idi, o zaman şanzumanda bilye vs. bir sorun arardık. Ama durum tam tersi.

Gaz pedalı ile ilişkilendiremedim.

Ben de motor aktarma mekaniğinden olduğunu düşünmüyorum.

Debriyaja bastığınızda motor ile şanzumanı ayırırsınız, boşta iken ses varken debriyaja basınca sussa idi, o zaman şanzumanda bilye vs. bir sorun arardık. Ama durum tam tersi.

Gaz pedalı ile ilişkilendiremedim.

Evet garip bir durum. Servise bıraktım aracı. Bunun normal olduğunu volant sesi olduğunu söylüyorlar. Önce debriyaja bastı çekti falan dedim ben öyle demiyorum.

Debriyaj sabit bas ayağını, sonra gaza bas çek 2000 devirden düşerken 0.5 ms lik bir "gırg" hissedeceksin. Yok ben hissetmiyorum hissetsek de o volanttan gelir dediler. Araç boşa debriyaj basılı, yahu volantla ne alakası var çözemedim şimdi. Bu ses gazla ilgili olsa gaz pedalına vursun derim ama debriyaja vuruyor. Çok az. İşleyen sistem yürüyen araba desem tamam. Araç duruyor.

Geri