Debriyajde titreme?

Ynt: Debriyajde titreme?

sohayli link' Alıntı:
Bakımda problemi belirtin. Mutlaka işlem ile ilgili kayıt açtırın. Uzun yola çıkacağınızı sorun çıkarsa  kendilerini mesul tutacağınızı belirtin.Ciddi bir problem varsa onarırlar.
Birşey yok deyip gönderirlerse  ve sorun yaşarsanız gösterdiğiniz servisi arar gerekeni yapmalarını istersiniz.
ևok takmayın kafaya.

şikayetimle ilgili kayıt açtıracağım. Ben de öyle düşündüm. Sonra problem olduğunda neden gelmedin durumları olmasın. Doğru söylüyorsunuz.

kaanrevan link' Alıntı:
şikayetimle ilgili kayıt açtıracağım. Ben de öyle düşündüm. Sonra problem olduğunda neden gelmedin durumları olmasın. Doğru söylüyorsunuz.
bence rıske atmayın başka bi servıse daha gosterın yolda  perısan olmakta var.

B֜LENT link' Alıntı:
bence rıske atmayın başka bi servıse daha gosterın yolda  perısan olmakta var.

Henüz ilk servise göstermedim. Ancak dediğiniz gibi eğer "Yok yok bunda bir şey hadi sağlıcakla" gibi bir durum olursa doğru söylüyorsunuz. Başka bir servisle irtibata geçmeliyim. Sorumluluğu bana yükleyemeseler de rezilliği yine ben çekeceğim. O yüzden doğru söylüyorsunuz.

Arkadaşlar bugün yine denedim. Ancak bu kez yine rölantide yapıyor, bir de giderken dikkat ediyim dedim. Evet özellikle 1-2-3 viteslerde farkediliyor. Sanki normal gibi. Nasıl normal derseniz, hareket anında birşeyler normal yerine oturuyor gibi vites geçişi sırasında. Bunu hissediyorum çok dikkat edersem. Aynı ses aynı ufak titreşim, rölantide neden olur onu anlamıyorum. Boşta bile olsa debriyaja bastığımda gaz verdiğimde acaba sistem kontrol amaçlı olarak harekete geçiyor, sonra bakıyor boşta bırakıyormu? Böyle bir durum olabilir mi acaba? Yarın randevuyu aldım bakıma gideceğim. Bakım sırasında rica edip diğer araçlarda da aynı sesler varmı özellikle astrada deniyeceğim.

Arkadaşlar aracı servise bıraktım. Akşam üstü alacağım. Servisteki elemanla bu konuyu görüştüm. Normal olduğunu volantın sesi olduğunu söyledi. Hatta kendisi farketmedi. Ben çok dinliyorum aracı bu aralar ondan oluyor sanırım.

Benim zaten kafama takılan nokta şu oldu. Araç boşta iken neden volant ses yapsın ki? Ama yaparmış. Zaten öyle böyle hissedilir bir ses değil. Ancak bir aksiyon olduğunu anlıyorsunuz pedaldan çok iyi dinlerseniz.

Önce ayağı debriyaja basıp basıp çekti eleman ama benim dediğim o değildi. Debriyaj devamlı basılı duracak sadece diğer ayakla gaza dokunup devri 2000 e çıkarıp indirdiğimde anlaşılıyor. Ancak yine söylüyorum çok da emin olamadım. Volant sesi araç boştayken ve debriyaja sonuna kadar basılıyken neden duyulur ki.

Forumdaki 1.6 115 hp lik sahibi bir arkadaş şunu bi denese de durumu bana yazsa çok sevinirim arkadaşlar.

volant surekli motordan aldığı hareketle döner durumdadır. devire bağlı olarak da sürekli bir vibrasyon vardır. volanta en yakın parça da baskı dır. dolayısı ile pedala bastığınızda o titreşimi hissetmeniz normal. aynı şekilde aracınız viteste iken aynı vibrasyonu manuel viteslerde vites topuzundan da hissedebilirsiniz.

Geri