rölanti ve motor arıza lambası sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan freedige
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

freedige

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar. bir kaç gündür aracımda (vectra a gt) rölanti yüksek çalışıyor. şöyleki trafikte ilerlerken ışıkta duruyorum devir saati 2000 devirde çalışmaya devam ediyor. 10 sn. sonra felan 1500 devire bir 10 saniye sonrada 900 devire felan düşüyor. 900 devire düştükten sonra arıza lambasını yakıyor. daha sonra yeşil yanıp hareket ediyorum 2. vitese takınca arıza ışığı sönüyor.
birde vites değiştirirken rölanti düşüşe geçmek için geç kalıyor. sakin kullanımda giderken 2. vitesten 3 e geçerken 3000 devirde vites değiştireceğim vitesi 3 e atıyorum ve 1-2 saniye sonra devir düşüşe geçiyor. varmı bilgisi veya daha önce başına gelmiş olan böyle bir sorun hakkında. malum böyle olunca yakıtta üzüyor. iki günde arabamdan soğudum resmen.

Sorununuzun kaynağı rölanti motoru gibi duruyo değiştirip adaptasyon yaptırın aynısı astra g de başıma gelmişti bu şekilde hallettik.

vectra a kasalarda (x20xev) adaptasyon yapılması gerekirmi acaba. temizlik için sökülmüştü rölanti motoru.

Balata spreyi veya tinerle içini temizleyebilirsin, temizlik sonrası tamamen eski haline gelmese bile mutlaka faydasını görürsün. Kesin sonuç için; bir arkadaşında aynı araçtan varsa deneme amaçlı rölanti motorlarını değiştirip nokta atışı yapabilirsin.

bende astra f var aynı sorun benim başımada geldi rolanti ayarlayıcı temizlendikten sonra kendıne geldı

Geri