Rölantide ıslık sesi

maninblue

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Selam arkadaşlar. Yeni aracımda aldığım ilk günden beri rölantideyken hafif gaza dokunup ayağımı cektigimde gelen garip bir ıslık sesi var. Bu ses sadece motor sıcakken geliyor, ilk çalıştırdığımda herhangi bir sorun olmuyor. Ses sadece araç içinde duyuluyor. Videoya almaya çalıştım ama duymak için bilgisayarın sesini köklemek gerekiyor. Bir fikri olan var mı?  :o

weirdSound.wmv

Ynt: Rölantide ıslık sesi

Bır yerden rüzgar esıyormuş gibi gelen sesi dıyorsanız bende ilk defa duyuyorum... ::)
Turbo dan geliyor olabilir bır ihtimal... questionnn

Yanlış yönlendirmeyeyim ancak Pc den duyduğum kadarı ile bana, hani şu 2bin devir civarı gaza bastığımızda araç gaz yerken gelen viyyyuvvv sesini andırdı. Bunu araç ile ikinci vites 2bin devir civarı bir yokuşta hafif gaz vererek deneyin. Camlarınız kapalı olsun ve sese odaklanın bakalım aynı şeyden mi bahsediyoruz. :)

otomatik viteslerdeki tork konvertörünün basınç sesi gibi,1 den ikiye geçerkende aynı sesi yapar sıcakken boşta hiç denemedim ama dediğim gibi 1. vitesten 2. vitese geçerken yaptığı sese benziyor(özellikle yavaş seyirlerde)

Peki arkadaslar bu normal mi? Bazen gaza basmasamda rolantide calisirken hafiften duyulor ara ara gidip geliyor ses. 1den 2 ye gecislerde hic dikkatimi cekmedi, bugun test ederim.

Tesekkurler yorumlar icin

Geçen gün arabayı servise götürdüm sesi kabul ettiler ama nedenini anlayamadılar opel'e bildirdiler bir iki yerin kontrol edilmesini istemiş opel ama bir değişiklik olmamış. Sorun için bir dosya açtılar ve arabayı takibe aldılar. Benzer durumlar yaşanmış mı daha önce o araştırılıp dönülecekmiş. Mahkeme yolu görünüyor ufaktan, bakalım hayırlısı... 

konuyu hortlattım aynı ses bendede var servis turbonun sesi diyor bilemiyeceğim ne kadar doğru arkadasın bahsettiğinin aynısı bendede olmakta

ses ile alakalı bir sonuca ulaşabildiniz mi aynı ses bendede var servis ne olduğu hakkında bilgi veremiyor ne olduğunu anlamadılar

Turbo sesi arkadaslar. Turbo devreye girince 1-2 sn sürüyor ise normal ama çekişmen düşme, siyah duman olayı varsa bilesiniz ki turboyu elinize almak üzeresiniz.

Geri