Sabahları ilk marş sonrası gelen sarsıntı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ergun U.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bende buji değişimi ile başladım.1 ay kadar oldu bujıler değişeli gecen hafta yine yaptı aynı olayı.şimdi bobini değiştireceğim bakalım.henuz net bi çözüm yok yani.

Yaklaşık 1 aydır yapmıyordu ki geçen hafta üst üste 2 gün yaptı (öncesi akşamında aracı benzinde kullandım benzin göstergesi yanmıştı bir alakası var mı bilemiyorum).
Şu an 3 4 gündür yapmıyor.
Götürdüm birkaç ustaya eksantrik dişlileri (vanos) + valflerin değişmesi gerektiğini söylediler. Akşamdan bırak sabah sesi biz duyalım diyorlar ama ben eminim yapmayacak o sesi orda manyak araba.

• Beğen
Tepkiler: ali mahir
@kannn hocam valfe giden tırtıklı kablonun içinden yağ mı geçiyor bilgin var mı. Akşam dikkatimi çekti orda bir yağ lekesi var.

Ekli dosyalar

• IMG_20200928_213423.webp
    IMG_20200928_213423.webp
    66.5 KB · Görüntüleme: 10
@kannn hocam valfe giden tırtıklı kablonun içinden yağ mı geçiyor bilgin var mı. Akşam dikkatimi çekti orda bir yağ lekesi var.
O tırtıklı kablo elektrik kablosuna benziyor elinizle bastırın spral boru eğer içine girerse kablo yalıtımıdır büyük ihtimalde öyledir

• Beğen
Tepkiler: Ergun U.
Arkadaşlar bu sorunu çözen oldu mu?

Merhaba arkadaşlar. Bu sorunu 1.4t benzinli aracımda yaşıyorum. Kışın soğuktan yapıyor zannediyordum ama İzmir'in öğlen sıcağında bile yapıyor. Sizlerinde söylediği gibi bazen 3, 5 günde bir bazen ayda 1 yapıyor. Tamam kabul para yiyecek ama ne olduğu da belli değil. Belki de çok basit bir arıza.
Bu sorunla alakası yok ama aracın klâsik bakımları olduğu için yağ, filtreler, bujiler ve akü değişti sorun devam ediyor. Boşuna masraf etmemeniz ve kendi aracımdan anladığım kadarıyla değiştirdiğim parçalardan ve motorun soğuk olmasıyla alakası yok bu sorunun.
Normalde marş bastığımda 1200 devir ile başlıyor ve ortam sıcaklığına göre 1 dakikada 800 devire geliyor.
Bu sorun olduğunda 1200 devir ile başlıyor yaklaşık 10 saniye sarsıntılı bir şekilde 1500 devire çıkıyor. Sonra tekrar 1200 ve 800 devire iniyor. Herhangi bir arıza gözükmüyor.

Geri