sabahları ilk marşta metal sürtme sesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan atmaca72
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

atmaca72

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
öncelikle herkeze iyi akçamlar geçen ay sıfır olarak aldığım opel astra 115 hb nbenzinli aracım bu aralar sabah ilk marşla birlikte bir metal sürtme sesi geliyor normal gün içerisinde yapmıyor sadece sabah motor soğukken yapıyor ve araç çalışırken yapmıyor sadece ilk marşla beraber yapıyor yardımlarınızı beklıyorum sıfır aracımdan sogumak üzereyim

öncelikle herkeze iyi akçamlar geçen ay sıfır olarak aldığım opel astra 115 hb nbenzinli aracım bu aralar sabah ilk marşla birlikte bir metal sürtme sesi geliyor normal gün içerisinde yapmıyor sadece sabah motor soğukken yapıyor ve araç çalışırken yapmıyor sadece ilk marşla beraber yapıyor yardımlarınızı beklıyorum sıfır aracımdan sogumak üzereyim

Bendede 2010 astra var aynı sorun sanırım bazen bendede oluyor.

bu ses gaza ilk bastığınızda mı geliyor yoksa kontağı çevirdiğinizde mi.ilk ansa soğukken araba azda olsa geç çalışır belki bu geç çalışma olayı size uzun geliyor ve anahtarı çevrilmiş tutuyorsunuz bu ses yapabilir.yani kontağı kısa çevirin.araba çalışır vaziyette anahtarı açma yönünde çevirirseniz yine o ses gelir ve dinamoyu yer

bu ses gaza ilk bastığınızda mı geliyor yoksa kontağı çevirdiğinizde mi.ilk ansa soğukken araba azda olsa geç çalışır belki bu geç çalışma olayı size uzun geliyor ve anahtarı çevrilmiş tutuyorsunuz bu ses yapabilir.yani kontağı kısa çevirin.araba çalışır vaziyette anahtarı açma yönünde çevirirseniz yine o ses gelir ve dinamoyu yer

Marş motoru ile alakalı değil sanırım. Marşa basıp araba ilk çalılırken gelen ses yani çalışmaya başlayınca 2 sn kadar. Gelen ses marş notorundan değil daha çok pistondan yada benzeri bir yerden gelen metal sürtünme sesi gibi. Bazen bendede oluyor. Sebebini bende merak ediyorum. İşin ilginç yanı arkadaşın arabası yeni ondada oluyor çok merak ettim.

Marş motoru ile alakalı değil sanırım. Marşa basıp araba ilk çalılırken gelen ses yani çalışmaya başlayınca 2 sn kadar. Gelen ses marş notorundan değil daha çok pistondan yada benzeri bir yerden gelen metal sürtünme sesi gibi. Bazen bendede oluyor. Sebebini bende merak ediyorum. İşin ilginç yanı arkadaşın arabası yeni ondada oluyor çok merak ettim.

kardeşim sizin sorunun aynısını yaşadım bugün cidden aşınma sesi gibiydi.sonra fark ettimki motorun arkasında marş dinamosu gevşemiş ordan kıvılcım gibi kaçırıyordu.vida sıktım sorun düzeldi sizde oraya bakın derim

öncelikle geç cevap verdiğim için kusura bakmayın araç daha sıfır yani geç çalışma gıbı bır sorun soz konusu değil mesela sabah 6-7 gıbı hava daha ısınmamışken yapıyor ilk çalıştırmada marşa basar basmaz sanki iki metal birbirine çarpıyor gibi motordan gelmediğinden emin gibiyim çünkü gaza basarken öyle bir ses yok sadece ilk marş da oluyor soğuk iken ikinci defa yaptığımda olmuyor sabah 12-1 gibi hava sıcak oldugu zamanda yapmıyor bu olay sadece hava soguk ıken yapıyor bırde her zaman yapmıyor

Video kaydı yapıp buraya eklermisiniz ?

bir saniyeden daha kısa bir ses kayıt da çıkacagını zannetmıyorum ama bi denerim bu aralar yapmıyor aracı aksam ustu calıstırdıgım ıcın sıcak oluyor belkı kayış bile olabılır ama ses kaydı denıyecegım

Egzantrik carklarindan geliyor ses aynisi bende de var sadece ilk çalıştırmada oluyor. Hatta çalıştırın stop edin tekrar çalıştırın ayni ses gelmeyecek

Egzantrik carklarindan geliyor ses aynisi bende de var sadece ilk çalıştırmada oluyor. Hatta çalıştırın stop edin tekrar çalıştırın ayni ses gelmeyecek

sonuç olarak önemli bir şeymi daha buyuk sıkıntılar çıkarırmı

Geri