Sabahları Motorda Titreme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CiMiX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
CiMiX' Alıntı:
Sevgili dostlar,

Benim Astra'da sabahları çalıştırdıktan sonra harekete geçerken motorda aşırı bi titreme oluyor...
Sanki ön tekerler olduğu yerde 5 kere zıplayıp duruyormuş gibi !!!

Özellikle bu soğuk ve dondurucu gece ayazını yedikten sonra olmaya başlaması aklımda acaba soğuktan mı bunu yapıyor tarzında bir soru işareti çıkardı kafamda (?)

Ancak bir ihtimalde benzinci olayına kafam takılıyor...
Sürekli Opet'ten 98 oktan alıyordum. Ancak geçenlerde Total'den 97 oktan almak zorunda kaldım.

Sizce sorun benzinden mi, soğuktan mı yoksa başka birşeyden mi?
Benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlarım var mı?

Değerli arkadaşım daha 20 gün önce bir arkadaşımın aracındaki aynı sorundan dolayı edirne de ne kadar usta varsa dolaştık desem yalan olmaz. ama biri buldu arızayı....
Olay: distribütör kapağı nemlenme yapıyor. bu da aracın sabah çalışmasında titreme bazende hareket halindeyken tekleme yapmasına sebep pluyor. çözüm inanılmaz ama çok basit. distribütor kapağını dikkatlice sök içine zarar vermeden iyice kurula. bir de bunun için neme engel olan spreyler var ondan sık olayı bitir. Bu durum arada sırada yaz-kış bahar vs her mevsim - her ilde yaşanabiliyormuş. Kendine iyi bak.

Peki çok teşekkür ederim ilginiz için...
Dediklerinizi birer birer uygulayacağım. Sonuç devam ederse servise danışırım. Ancak bir çok mantıklı açıklamalar yapılmış.

Mesela araç için 95 oktan önerildiğini bilmiyordum. Bundan sonra ona da dikkat edeceğim.

Keboy arkadaşımın önerisini ise hemen uygulamaya koyarım. Sonucu paylaşırım.
Teşekkürler.

CiMiX' Alıntı:
Sevgili dostlar,

Benim Astra'da sabahları çalıştırdıktan sonra harekete geçerken motorda aşırı bi titreme oluyor...

Özellikle bu soğuk ve dondurucu gece ayazını yedikten sonra olmaya başlaması aklımda acaba soğuktan mı bunu yapıyor tarzında bir soru işareti çıkardı kafamda (?)

Sürekli Opet'ten 98 oktan alıyordum. Ancak geçenlerde Total'den 97 oktan almak zorunda kaldım.

valla bi çok şeyden kaynaklanıyoo olabilirr!en iisi aracıı görmekk!bbii test cihazına bağlayıpp kontrol etmek lazımm!eğer cihazda arıza görünmezse bi gün aracı bırakmanızz bi sabah servis tarafından çalıştırılıp tekleme yaptığı anı görmek gerekir! OTO ÇALIŞKAN

CiMiX' Alıntı:
Sevgili dostlar,

Kardeşim benim astrada anı sorun var. Özellikle motor soğukken yapıyo.
Depo çeyrek deponun altında ise benzin pompası veya benzin filtresinden de olabilir dedi forumdaki diğer arkadaşlar.
En iyisi bir süre dolu depo ile dolaşıp bakmak...:alkis:

yakıttan kaynaklı

yokmu çözüm bulan........?
veya yokmu ben iyi ustayım diyenn...?

Geri