Sağ ön taraftan antifiriz sızdırıyor. Nereden kaçırabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kaanrevan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kaanrevan

Kayıtlı Kullanıcı
59-Tekirdağ
Dün açtığım başlıkta yağ olarak bildigimiz sıvı antifiriz miş. bugun usta tatil için bir yere giderken ayak üstü baktı.

Şekerli bunun tadı bu yağ degil antifiriz hocam dedi. Yarın gidecem inşallah radyatörde falan bişey yoktur.

Sağ ön taraftan bu V KAYIŞININ olduğu kısımlardan sızdırıyor. Yani radyatör önde kalıyor.

Radyatörden sızdırsa direk hemen altından sızdırır değil mi?

Radyatörden 30 cm motora doğru olan kısımlardan bi yerden sızıntı yapıyor. Arabanın altında bu şekilde akıyor.

Bu devirdaim su pompasının içinden falan da antifiriz geçermi arkadaşlar? Bunda falan bir çatlama olmuş olabilir mi?

Ya da sadece bir hortum mudur? Bir hortum değiştirdik zaten bir önceki sahibi su ile bindiği için sağolsun başımıza devamlı masraf açıyor. İnşallah yarın masraf çıkmaz çok.

büyük ihtimalle devirdaimdir

devirdaim ne yapar? Neden sızdırır ?

Devirdaim bozulunca mı sızdırır yada ssağ taraftan başka ihtimal yokmu bu sızıntının? İyice sinirlerim gerildi. Yarın sabah inşallah anlaşılır bir şekilde çözüme kavuştururuz.

Araç dururken özellikle gece bıraktığımda, ve sabah kalktığımda sızıntının çok olduğunu görüyorum. Bilmiyorum giderken bu kadar sızdırsaydı şimdiye kadar antifiriz kalmazdı.

Antifiriz çok az eksiliyor. 4 gündür yedek su deposunu az bi geçiyordu yarısını şimdi yeni yeni yarısına geliyor. Sızdırma az yani.

18 kişi okudu ama hala cevap yok. Hiç mi düşüncesi olan yok ? :(

üst sağ köşede radyatöre bağlı kalın bi hortum var. onun kelepçelerinden olabilir.

araç su eksiltiyor mu aynı sorun bende de vardı o yüzden sordum.yağ gibi bir sıvı akıtıyordu.

antifirizin tadınamı baktı bide çok zehirli bişey kafa yapıyor adamda.

bahsettiginiz yer devirdaim pompasının oralara benziyor

Evet tadına baktı dedi bu anfiriz. Az da olsa antifiriz azalıyor bugun farkettik. Ama çok az. Etkisi yok..

Benim sormak istedigim devirdaim su pompasından kaçırıyor olabilir mi? Yani bu devirdaim i değiştirmek zorunda kalmayalım sonra.

Yoksa sadece hortum mudur?

Servise gittik anlamadım gitti. Lifte kaldırdılar arabayı sonra 3 dk sonra geldi yanıma,

"Hocam devir daim pompasında bariz damlama yok ama nemlenme var, 150 km yol gelmişsiniz sızdırsa şimdiye atardı." dedi.

Kafam daha da çok karıştı. Aslında çok az bir antifriz azalması olduğunu söyledim. O zaman böyle devam edin şimdilik dedi.

Dedim bunun keçesi falan yok mu oradan kaçırıyordur belki onu değişelim falan dedim... Yok bunlar set halinde dedi. Neyse 20 milyon para verdik GENLEŞME KAPAĞINDAN SIZDIRIYORDU ONU DEĞİŞTİK SONRA ÇIKTIK GELDİK TEKRAR EVE...

SABAH BAKTIM YİNE SIZINTI VAR AZ DA OLSA. SU İLE BİNEN HERİF ASLINDA İYİ YAPMIŞ. keşke antifiriz koymasa idik diyorum şimdi. Hep üstüste geldi bu durumlar.

BU DEVİRDAİM POMPASININ GERÇEKTEN BİR KEÇESİ FALAN YOKMUDUR ? ORADAN OLABİLİR Mİ? EĞER DEVİRDAİM BOZUK OLSA USTANIN DEDİGİ GİBİ ANTİFİRİZİN 150 KM LİK YOLDA KOMPLE BOŞALMASI GEREKMEZ Mİ?

BU SIZINTI 20 GUNDUR DEVAM EDİYOR BEN DAHA ANTİFİRİZ EKLEMEDİM. AZ BİR SIZINTI VAR.

Geri