Arkadaşlaar bugün corsa c aracımın gösterge panelini söküğ sarı olan ışığını mavi yapmak istedim.Sorunlardan biriside şudurki karşıma nasıl bir ampil çıkacağını bilmediğim için önce söküp sonra ampülü aramak olacaktı.
Neyse gelelim göstergeyi sökmeye.arkadaşlar direksiyon simidine kadar herşeyi sökmek zorunda kalıyorsunuz.alttaraftaki gaz fren pedallarının üstündeki parçadan teee en üstteki göstergeyi çevreleyen parçaya kadar aracın içi darma duman oldu.en sonunda göstergeyi söktüm ve 3 adet 1.5 watt lık minnacık gösterge lambaları çıktı.O kadar yer gezmeme rağmen bir türlü lambanın mavisini veya beyazını bulamadım.Aynen söktüğüm gibi uzun bi uğraş sonucu geri parçaları yerine taktım.Bi ara fazla vida polemiği de oldu ama onu söylemek istemiyorum:.o kadar çok vida söktümki adedini hatırlamıyorum.Görünüşte sadece üst parçayı çıkararak yaparım demiştim ama bütün parçalar birbirine bağlantılı ve vidalı olduğu için hepsini sökmek zorunda kaldım.ve görünüşte hiç vida olmamasına rağmen iç kısmı vida kaynıyor.
Bi tane ustaya bu ne ya dedim hale bak.Oda bana Opel bu kalitesini tartışmamak lazım dedi.Bi yandan da sevindim bu lafın üstüne.
Size tavsiyem siz siz olun sakın ha göstergeyi sökmeyi denemeyin.