Korkmayın herhangi bir sıkıntısı yok aşırı dur kalk ve sıcaklıkta yapabiliyor benim başıma da geliyor arada bir evet yağ değişimi yapın ama öyle bildiğim kadarıyla 10 küsür litre degil benim aracım omega 2.5 v6 4.4 Lt şanzuman yağı alıyor. Kalibrasyonu da kendiniz yapın. Korkmayın bir sıkıntı yok. Benim aracım resmen vites geçişlerinde vurma yapıyordu baya baya resetleme atınca sorunsuz biniyorum sizde aynısını yapın.Merhabalar,
Aracımı 2.el aldım yaklaşık 2 hafta oldu 1.4 turbo otomatik 73bin kmde. Bakımını yaptırdım eksperini yaptırdım herhangi bir sorun görünmedi fakat bugün 50-60km hızla giderken önde ki aracı geçmek için gaza yüklendim araç devirlendi ancak şanzımanda bir sorun oldu vites atamadı kafası karıştı gibi oldu en yakın sürede servise gidin uyarsı verdi daha sonra yavaşladım uyarı gitti ancak bir süre performans düşüklüğünü hissettim normalde o devirlerde 90-100 km hızla gitmesi gerekiyorken 80km hızı geçerken çok yavaştı araç ancak devir saati yükseliyordu. 1 saat dur kalk trafikteydim şanzıman ısınmış olabilir diye düşündüm fakat aracı yeterince tanımadığım için böyle bir kronik problemi var mı yok mu bilmiyorum.
Motor yağı ve bujiler daha yeni değişti.
Umarım derdimi anlatabilmişimdir.
Fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.
1.si aracı frene basılı tutarak el freni çekik bir halde çalıştırın
2.si aracı D konumuna alın ve ayağınızı frenden çekin ama el frenini indirmeyin
3.sü hiç frene basmadan toplamda 5 sefer 3 er saniye ara ile N konumuna alın ve dediğim gibi hiç frene basmadan D-N yapın
4.sü 5. sefer N konumuna çekince (D ile başladınız N de bitirin ama unutmayın hiç frene basmadan ve el freni indirmeden) bu sefer R konumuna getirin ve aynı işlemi D de nasıl yaptıysanız R dede yapın.
5.si en son R konumunda iken frene basın ve P konumuna getirip 3 saniye bekledikten sonra aracı kapatın.
Bu kadar reset attınız bir daha uzun süre birşey olmaz gerçi malum yol şartlarından dolayı siz bu işlemi ayda 1 kere yaparsanız iyi olur.
Hayırlı akşamlar.