Şanzımandan gelen ses vectra c

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dikmenm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dikmenm

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar merhaba;

Aracımla seyir halinde iken özellikle dördüncü viteste ayağımı gazdan çekince,
şanzımandan dişli sesi geliyor, boşa atınca ses kesiliyor,bariz uğultu şeklinde dişli sesine benzeyen bir ses, acaba bu normal mi,aslında çok da rahatsız eden bir ses değil teyip filan açıkken duyulmuyor
İleride ciddi bir soruna yol açmasından korkuyorum. Şanzıman yağını kontrol ettirdim sıkıntı yok çok az ilave istedi ki buda normal, böyle bir problem olup tecrübesi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim selamlar...

Arkadaşlar merhaba;

Aracımla seyir halinde iken özellikle dördüncü viteste ayağımı gazdan çekince,
şanzımandan dişli sesi geliyor, boşa atınca ses kesiliyor,bariz uğultu şeklinde dişli sesine benzeyen bir ses, acaba bu normal mi,aslında çok da rahatsız eden bir ses değil teyip filan açıkken duyulmuyor
İleride ciddi bir soruna yol açmasından korkuyorum. Şanzıman yağını kontrol ettirdim sıkıntı yok çok az ilave istedi ki buda normal, böyle bir problem olup tecrübesi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim selamlar...
şanzuman yağını boşaltıp yağda talaş varmı bi kontrol edin bence. talaş vs yoksa şanzuman içerisindeki rulmanlardan birinden ses geliyor olabilir.

slm

cvp için teşekkürler peki yağda talaş varsa bu dişlilerin birbirini yediği anlamına mı gelir ?

cvp için teşekkürler peki yağda talaş varsa bu dişlilerin birbirini yediği anlamına mı gelir ?

Şanzıman yağına ötme yapmasın diye talaş attılar anlamına gelir :) ikinci elde olan büyük bir sorun eğer araç birinci el değilse

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Şanzıman sesine alışmaya çalışın. O ötme varsa kesin şanzıman iniyor dişli değişimi yapılıyor. Düzen tutma ihtimali düşük genelde çıkma şanzıman çözüm oluyor. Eğer şanzıman yağını değiştirirseniz ötme artar büyük ihtimal, en iyi çözüm teybin sesini biraz açmak aldırış etmemek

MT27i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Ses artık çok daha fazla duyulur olduğunda riske atmayın ve şanzımanı indirin düzgün bir tane çıkma taktırın veya dişlileri değiştirtin. Aksi taktirde olur olmadık yerlerde daha büyük sıkıntılara sebep olabilir, allah korusun kaza bile yaptırabilir.

ok

cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.;
sesi takip etmeye karar verdim dediğim gibi aslında duyulmuyor sadece dikkat edersen duyuluyor, motor sesiyle karışıyor, zaten çok da kafaya takmamak lazım diye düşünüyorum,nerde tırak orda bırak çokta kötü bir mantık gibi durmuyo , tabi takip edicem,ses aşırı artıp rahatsız ederse indircez çaresi yok.

Çok yüklenmez arabayı sıkıştırmazsan kolay kolay ses artmaz. O sese takılma. Yok rahatsız ediyor desen şanzımanı indiripp öten parçayı değiştirebilirsin ama düzen tutmuyor en iyisi çıkma şanzıman. Nerden bakarsan bak 2-3 bin lira

MT27i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Abi geçmiş olsun...Ben de geçen yaz Debriyaj balatasını, bilyasını, volant dişlisini ve şanzıman yağını değiştirdim..Değiştirmeden önce küt küt geçiyordu ve tarifini ettiğin sesleri ben de işitiyordum..Ancak şimdi vites geçişleri daha rahat hale geldi..Lokur lokur geçiyor vitesler fakat sesi kesen yağ mıdır yoksa bilya mıdır bilmiyorum :confused: ancak beklediğim istikrarlı devir bandı değişimi yaşamadım...Yani bildiğin CD gibi olmuş çıkan debriyaj balatası ama çok da kaçırma yapmıyormuş..Bunu şundan söyledim; çok ciddi bir mesele gibi durmuyor..Tabi baktırmakta yarar var...

bencede

Abi geçmiş olsun...Ben de geçen yaz Debriyaj balatasını, bilyasını, volant dişlisini ve şanzıman yağını değiştirdim..Değiştirmeden önce küt küt geçiyordu ve tarifini ettiğin sesleri ben de işitiyordum..Ancak şimdi vites geçişleri daha rahat hale geldi..Lokur lokur geçiyor vitesler fakat sesi kesen yağ mıdır yoksa bilya mıdır bilmiyorum :confused: ancak beklediğim istikrarlı devir bandı değişimi yaşamadım...Yani bildiğin CD gibi olmuş çıkan debriyaj balatası ama çok da kaçırma yapmıyormuş..Bunu şundan söyledim; çok ciddi bir mesele gibi durmuyor..Tabi baktırmakta yarar var...

bencede, araba seyir halinde iken arabayı boşa attığımda yani debriyaja bastığım anda ses kayboluyor, bu da sesin aslında baskı balata sisteminden geldiğini gösteriyor diye düşünüyorum, çünkü araç hareket halinde olduğundan şanzıman hala dönmekte,debriyaj sadece motor şanzıman ilişkisini kesiyor,eğer ses dişli kutusundan gelse gelmeye devam eder, bence sorun baskı balata değişiminden sonra düzelecek , düzelmez ise o zaman vites dişlilerinde sorun var anlamına gelir yani motorla beraber güç iletimi başladığında ses yapıyor olabilir,tahminime göre yaklaşık on on-onbeş bin km. sonra baskı balata isteyecek gibi o zaman takip edip bakacağım, cevaplar için çok teşekkür ederim selamlar...

Geri