Crankshaft sensor arızalı ise şanzıman kendini koruma moduna alır ve 3-4 viteste kalır , limp mode ya da go home modu(eve ya da servise gitmenizi sağlamak ve sizi yolda bırakmamak için) diyorlar.Değiştirirseniz sorun kalmayacaktır.Birde atf yağını kontrol edin.Ne zaman değiştirildi en son ve filtrede değiştirildi mi ?? Emin olun şanzımanınızda sorun yoktur.Isınıyor cünkü krank sensöründen bilgi alamayınca koruma moduna geçiyor ve büyük viteste dur kalk yapmaya başlayıncada ısı dan dolayı sapıtıyor..
yağın değişmesine gerek yok derlersede inanmayın mutlaka 60.000 km de bir değiştirin.Yağın ve filtrenin olduğu bir yerde yağın değişmesine gerek yok demeleri kadar mantıksız bir şey olamaz herhalde.Sorun olursa değiştirilir derler , ve sorun yağ ve filtresi değişmedigi için çıkıyor zaten.
Arabanız 4.500 devri falanda geçmedigi zaman da o sensör gitmiş demektir ve gene şanzımanı koruma moduna alır.Crank ve egzantrik sensörünü takım olarak değiştirmek daha mantıklıdır..Crankshaft sensörü cins bir yerde , çıkarıp temizleyin deneyin bazen çapak falan da gelebilir ve yapabilir diyorlar..
Banada aynı durum oldu ve banada 3000 tl fiyat verdiler , şanzımanı kendim indirdim , balkonda kendim tamir ettim ve dedikleri hiç bir arıza yoktu , haybeye şanzımanı komple revize etmiş oldum (130 usd )
Resimdeki gibi bir ataş ile arıza kodlarını okuyun , yazın bakalım neymiş arıza.crankshaft sanırım p0340 idi..Başka ne varmış daha net görürsünüz.Tech 2 ye ihtiyacınız yok öğrenmek için.
Kontak açık iken (motor çalışmıyor) arıza ışıgı yanıp söner , 10 kez yanıp sönmesi 0 , digerleri 1 ise 1 , 2 kez yanıp sönerse 2.
10 1 1 10=0110 gibi
http://images.omegaowners.com/images/guides/paperclip_test/paperclip.html