Herkes'e çok teşekkür ederim, arabayla 150km yol gidip tanımaya çalıştım. Egzos'u sadece görüntüden ibaret sanıyordum ki bugün rölantide 2dk annemi beklerken egzos'un ses çıkardığını gördüm, benim ayıbım
Motor kasayı sırtlayıp götürüyor, 0-140 aralığında yeterli atiklikte ancak uzun yol sürücüsünü çileden çıkarır, tam şehir içi arabası. Opel'in dillere destan uzun şanzımanından sonra çok kısa kaçtı bu şanzıman. 90-95kmh sabit hızda ilerlerken iyi ama benim gibi 120-140 aralığını kullanan ve sollamalarda dip gaz uzayıp gitmeyi sevenler için pek uygun değil. Uzun yol ortalama yakıtım 7.1 litre
Bu kadar yakması normal çünkü full klima açık ve baya dağ yolundan bilecik-yalova üzerinden geldim, yolları bilmeyenler için kesinlikle gitmemelerini tavsiye ederim
Bir diğer kötü yanı ise gaz pedalı ayağımı felç ediyor uzun yolda, hız sabitleyiciyi beceremedim, pedal sert + konumu çok uyumsuz 44.5 numara ayaklarıma
Bunları sineye çekersek harika keyifli bir araba, tork mevzuunu açmazsak vectra b 2.0 tadını alabiliyorum çok kısa şanzımanı sayesinde...
[MENTION=61686]Tigran[/MENTION] onu alırsan hardcore yazılım attırman gerekir, bu arabayı almamda ön ayak olan arkadaşımda aynısı var
[MENTION=26648].:Rivendell:.[/MENTION] eyvallah şef, sizin forumda pek faaliyet gösteremedim, bir de 350hplik 2.0TFSI sahibi olan abi 26dan fazla verme demişti, 29a aldım huzursuz da değilim
Hız sabitleyici nasıl çalışıyor? Marş basınca farların yanmasını nasıl engellerim? 17" jantlar yüzünden mi bu kadar yol sesi alıyor yoksa lastikler runflat olduğundan mı dolma teker gibi tepki veriyor
Ayrıca virajlı yollardaki keyfini bugün farkettim, gerçekten kısa hızlanmalarda çok güzel hisler veriyor. Debriyaja alışamadım bir de, vites değişimlerinde silkeleme yaptırıyorum %40 oranında Acemi sürücü gibi hissediyorum kendimi 6 ay otomatik sürünce
---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 21:50 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 21:48 ----------
Arkadaşlar bu arada ben kardeşim için bakıyorum da bu sport up işini pek anlamadım.sadece reference daha boş stylance dolu diye biliyorum.sahibinden de baktığımda sport diye bir seçenek var dediğiniz sport-up o mudur? Diğerlerinden farkları nedir ?
Sport olarak gözükür shibinden.com da, aslı SportUp donanım mış, arabayı alalı 3-4 gün oluyor yeni öğrendim bunları ancak sportup donanım motor şanzıman ve akslar hariç komple FR ile birebirmiş, emin değilim tabiki bu konuda. Farklı olan kısmını özellikle resimlerde gösterdim, bordo yanal destekli koltuklar,jantlar, egzos(katalizörden bile homurtu geliyor), arka amortisörler FR ve Cupra'da kullanılan türden bişeymiş, kullanım kılavuzunda spor amortisör diye geçiyor.