Ynt: Sedan Edition İçin Kararan Ayna Uygulaması
Konuyu takip edemedim kusura bakmayın, foto çekmeyede henüz vaktim olmadı fakat yaptıklarımı kısaca özetleyeyim;
Ayna için ebay.de ve allegro.pl sitesinde opel parçası satan elemandan parçayı aldım.
Ayna camda mevcut aynanın aynı tutamağına torx vide ile sıkılıyor, camdaki brakete bakarsanız vidayı görürsünüz, eskiyi 10torx (yanlş hatırmalıyorsam) la sökün yeniyi aynı vida ile bağlayın.
Ayna GM kodu 13581081, bağlantı noktasının üzerinde bir siyah kare soket var. aynayı takmadan elektrikçiye götürüp ara kablosunu yaptırmalısınız fakat tavandakinin karşılığını ben bulamadım. Eski yöntemle yaptılar.
Tavandaki aydınlatma grubunun şeffaf plastik kapağını kenrarından ittirip çıkarın daha sonra da krem rengi tüm gurubu öncam tarafından aşağı çekerek çıkarın. Biraz güç gerektirebilir fakat tavan döşemesinide bu sırada tutmanızı öneririm. Tavanda boşta duran dikdörtgen ve çok kablobu söketi biraz zorlayarak yerinden çıkarmalısınız.
Aynanın üzerindeki soketin karşılığını bulduğunuzu ve elektrikçide bu sokete 20 cm civarında kablo eklettiğinizi kabul ederek (kablo damarlarının üzerine siyah kılıfta geçiriyorlar). Aynayı yerine takip soketin kablolarını cam ve tavan döşemesi arasından geçirip soketi bağladıktan sonra sıra ana tavan soketi ve doğru kabloları bağlamaya geldi.
Tavan soketinde fazla damar var sanırım otomatik uzun asistanıda hazır tesisatta. İncelemek lazım. Ayna için gerekenler +/- ve geri vites bilgisi. Benimkinde geri vitesi aramadı usta ama isterseniz oda oralarda
.
Şimdilik elimden gelen bu fotolar hazırlayınca eklerim.