sensorler

Ne yapacaksınız far sensörünü, arabay ilk bindiğinizde açın farlarınızı, gece gündüz farınız açık gidin.. Farım da açık yolum da ;)

Yağmur sensörü nispeten daha elzem..

ya haklisin ama yasadigim sehirde tuneller cokmu cok artik biktim ac kap ac kapa..... farlarin acik surersen polis cevirmesiyle daha cok karsilasiyorsun burda adam gece degil bisey degil neden farin acik diyor....(boyle bisey basima geldi)...

ondan dolayi far sensoru bana lazim

yagmur sensorude far sensoru kadar gerekli cunku burasi yaz kis yagmurlu :)

valla arabayi 2 3 ay yikamayim banamisin demiyor :)

yani ekstra seylerde cikiyorsa bu isler biraz karisik geldi bana :confused:

bide yurtdisinda oldugum icin burdan aradim ebayi (ebay.de, ebay.be, ebay.com) hepsine baktim ama nerdee :)

bakalim artik bi caresini bulacaz...

mesajin icin tsk ettim...
bende tesekkur ederim kardeşim tunellerde gecıslerınde guzel oluyor kendıkendıne yanmasi yagmur sensoru enkısa zamanda taktıracam :)

yaa iyiki konuyu acmisim baktimki hep ayni seyleri tartisiyoruz birazda bunlari tartisalim :)

saka bi yana, gercekten arabada ne kadar secenek olursa o araba insanin gozune bi ayri gozukuyor

ya haklisin ama yasadigim sehirde tuneller cokmu cok artik biktim ac kap ac kapa..... farlarin acik surersen polis cevirmesiyle daha cok karsilasiyorsun burda adam gece degil bisey degil neden farin acik diyor....(boyle bisey basima geldi)...

İşte bu çok ilginç. Belçika gibi Avrupa'nın göbeğinde bir ülkede polisin, gündüzleri far yakmanın sürüş güvenliği açısından önemini bilmiyor olması enteresan.

50 percent of all accidents at junctions during the day are caused by not seeing other road users in time. As a solution to the problem, experts recommend switching on the low-beam headlights during the day or the use of additional daytime driving lights (www.audi.com)
Hollanda'da otomobiller gündüz saatlerinde trafiğe çıkarken de farlarını açmak zorunda olacak. (http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=322250)

Daha bir sürü örnek var. Bizim görüntüsüne hasta olduğumuz şu Audi'nin LED farları, Daytime Lights olarak geçiyor, zaten olayı da gündüz yakılması ve gündüz görünebilirliği. Biz LED'le şekil yapacağız diye uğraşırken, elalem gündüz görünürlüğünü arttırmak için çalışıyor. Üstüne üstlük EU'da 2011'den sonra mecburi bu gündüz gözükme hikayesi:
EU to make daytime lights mandatory for new vehicles from 2011
(http://news.xinhuanet.com/english/2008-09/24/content_10104816.htm)

Siz, bir dahaki gördüğünüzde o Volan mıdır, Flaman mıdır, nerelidir polise, Farım da hep açık, Yolum da deyin :D

Bir de olayın diğer boyutu var tabii. Bazı Amerikalılar da bu gündüz far açılması işine karşılar, hatta bir internet siteleri bile var:
The mission of the organization is to end hardwired daytime running lights and to encourage the responsible use of vehicle lighting. Additionally, we want the US National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) to inform motorists that the daytime use of headlamps is not beneficial to overall safety and that such practices be discouraged. The scope of our organization originally to combat the proliferation of DRLs in the United States.(http://www.lightsout.org/)

Tabii bu iş neden Amerika'da? Çünkü Bu far yakma işi, ABD'de bolca bulunan ve kapaklı farlara sahip superspor otomobil sahiplerinin işlerine gelmiyor da ondan.

guzel cevap vermissin ! gercekten guzel bilgilere sahipsin bazi seyleride senden ogrenmis oldum bu arada ....sagol...

Hollanda'da otomobiller gündüz saatlerinde trafiğe çıkarken de farlarını açmak zorunda olacak. (http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=322250)

Daha bir sürü örnek var. Bizim görüntüsüne hasta olduğumuz şu Audi'nin LED farları, Daytime Lights olarak geçiyor, zaten olayı da gündüz yakılması ve gündüz görünebilirliği. Biz LED'le şekil yapacağız diye uğraşırken, elalem gündüz görünürlüğünü arttırmak için çalışıyor. Üstüne üstlük EU'da 2011'den sonra mecburi bu gündüz gözükme hikayesi: daha 2011 cok var :) bekleyelim gorelim

----) ama burasi BELCIKA..hollanda ile aramizda en yakin mesafe 35km

ama kanunlari cok FARKLI... yani polisin WALON yada FLAMAN olmasi gerekmiyor :) kanun neyse burdaki polis onu uyguluyor...itirazin varsa mahkemeye diyor ...hadi bakalim cik isin icinden ....

Bu polislerin hepsi dar görüşlü olmak zorunda mı yahu? Türkiye'de böyle, Belçika'da da böyle, muhtemelen Kenya'da falan da böyledir..

Bu polislerin hepsi dar görüşlü olmak zorunda mı yahu? Türkiye'de böyle, Belçika'da da böyle, muhtemelen Kenya'da falan da böyledir..
valla banada oyle geliyor...sanirim polis olmak isteyenlerin beynine bakiyorlar, beyinleri 30 yil gerideyse o kisiyi polis yapmaya karar veriyorlar :)

valla banada oyle geliyor...sanirim polis olmak isteyenlerin beynine bakiyorlar, beyinleri 30 yil gerideyse o kisiyi polis yapmaya karar veriyorlar :)

Bu eleştiri biraz ağır olmuş gibi. :(

Geri