Sertleşen Servo Direksiyon

geçmiş olsun Burak abi ....şöyle ufaktan bir yorum yazmak gerekirse;

Hakan abi önce sana şöyle bir cevap vereyim normal kayışlı hidrolik pompayla Elektrikili pompa nın direksiyon yumuşaklığı hemen hemen aynıdır...

Burak abi tornacıya gitmeden önce sigortaları roleleri kontrol akünün yoğunluğunu ve Ampermetre ile akünün voltunu felan ölçtür ve birde şarj dinamasonuda kontrol ettir aküde bi sorun çıkarsa... çalıştığım yıllarda başımıza bir kaç kez gelmişti REnault clio kango da geldi başımıza ara ara sertleşme oluyordu biz yağını kontrol edemiyordum çok kıl bir yerde kango ve clioda .... yağ kaçağı varmı diye bakıyorduk baktık yok eğer araç yeniyse OTS (ortak teknik sorun ) yoksa role kutusunu ve sigorta kutusunu kontrol ediyorduk düzeliyordu... düzelmeyeeni anlıyork garantisi varsa değiştiriyordk... demek istediğim tornacıya gitmeden özel servise bi uğra iyi bir Elektromekanik yada Elektirk ustası baksın....uMarım masraf çıkarmaz ve umarım düşündüğüm gibi içi dağılmamıştır... saygılar...

tornacı derken herhangi bir tornacı mı ? tornayla ne yapacak onu anlamadım? hayır benim 3 senem ostimde imalatta geçti de direksiyon pompasına tornada ne yapacak onu anlamadım.

neyse o ayrı konu da bu akşam mesela gayet normaldi. dediğim gibi arada yapıyor acayip sertleşiyor böyle anlık ama. sürekli öyle kalmıyor.

abi rolelerde temassızlık yada sigortasında temasızlık olabilir bakmak kontrol etmek gerekir...saygılar...

Burak kardeş direksiyon ayarın ne durumda aracı kullanıyorsun . Yani şu direksiyonu alt kısımdan ayarlıyoruz ya .. Direksiyon kendine doğru çok çekilimi ...?

valla hiç ayarlamadım, 2. el almıştım, aldığımdan beri değiştirmedim. bi baktıracam zaten yarın.

Direksiyon Hakkinda!!

Selam arkadaşlar.Bugün aracım uzun yoldan(400-500 KM)geldi.Geldikten sonra biraz kullandım,direksiyonda biraz sertlik ve ağırlık hissettim.Hidroliğini filan kontrol ettim ama tamdı.Sizce bu durum normalmidir arkadaşlar?

:sorry: Pardon yav,Soruma yeni başlık açtım arkadaşlar.

şarj dinamosu ve role takimi diye bir tahminde bulunmak istiyorum.2 gün boyunca normalden daha sert bir direksiyonla uğraştım.3. günün sabahı şarj lambam yandı ve şarj dinamosunu değiştirdim.tahminimce elektrik problemi.

yaw sankı kamyon sürüyomusuz gibi sert bu direksiyonlar evden çıkıyorum sert bi vaziyette 600 - 700 metre sonra pamuk gibi oluyor.anlamadım gitti sökecem en sonunda yeni bir direksiyon alcam hyundai direksiyonu olabilir. pamuk gibi ne güzel :D

Geri