Sfi Motor Nedir???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan özkal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
engin abi server opel araçların technic pdflerini ekleye bilimisin elinde warsa.

Özkal'cım FSI ile SFI aynı şey değil gerçi bulmuşsun madem detaya girmeyede gerek yok
valla biri direk enjesiyon diğeri sıralı kafam karıştı ya neyse ben onu bulurum çok araştırma yapmam lazım bende var birazda opel o birazda wv karıştıralım iki konu olsun:D

Son düzenleme:
arkadaşlar fsi ile sfi teoride aynı sistem fakat sfi yakıt enjeksiyonu için farklı hat kullanmaktaır. fsi da ise ortak bir hat bulunur.aralarındaki iğer bir fark ise wv yeni teknoloji kullanıyor .

bıraz kurcalamak lazım yanı bunlarda vtec teknolojısının farklı ısımlendırılmesı olmalı bence

SFI
sequential fuel injection sıralı benzin enjektörü açılımı kısaca bu ardarda yada sıralı
dohc yi soracak olursan ise üstden çift egzantrik demektir
fazla bilgi istersen özelden gel bana ok

bende gelıyımmı yalcın abı :D yanı cırak olarak :D

Aynen Hakan abi fsi vw grubuna ait 1.4 motor 172bg di heralde tam hatırlayamadım ama olmasına rağmen deli gibi güç üretiyo asrın makinası denilebilir,sfi motorda astra gsilerin motorları 2.0 motor olup tam 150 bg dir.Bunu opel grubu seneler önce üretmiştir ama 2.0 motor olarak opeldende böle adımlar bekliyoruz ama araştıran arkadaşımız açıklarsa memnun olurum hatırladıklarım bunlar sadece...

senin o dediğin TSI olmasın ;)

Geri