sigara içiyor isen öl çokta tın..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sigara alkol kullanmam. kullanılmaması için elimden geleni yaparım. ancak ister devlet baba ister sosyal devlet deyin devlet halkına bakacak. sigara içene de alkol kullanana da uyuşturucu kullanana da . devlet baba ama biz çocuklarıyız karısı değil :D
bir baba oğluna bakmamazlık edebilir mi senin suçun içmeseydin diyebilir mi. hele o baba oğlundan bakım parası alıyorsa.
kusur arayarak sorumluluktan kaçılmaz devlet olarak senin eğitimin kusurlu ki sigaranın zararını öğretmişsin ama eğitememişsin. daha fazla yazarsam hainliğe girer :D

Bakın kurumun durumuna... sadece basit bir örnek...

http://www.memurlar.net/haber/566208/

Eskiden özel hastaneleri ekonomik durumu iyi olan 3-5 hekim bir araya gelerek açardı, şimdilerde özel hastaneleri iş adamları açıyor. Bu da demektir ki artık hastaneler şifa yerleri değil birer ticaret hanedir. Ticarette her yol mübağ olduğuna göre her türlü yolsuzluğun olması da normaldir :(

Eskiden özel hastaneleri ekonomik durumu iyi olan 3-5 hekim bir araya gelerek açardı, şimdilerde özel hastaneleri iş adamları açıyor. Bu da demektir ki artık hastaneler şifa yerleri değil birer ticaret hanedir. Ticarette her yol mübağ olduğuna göre her türlü yolsuzluğun olması da normaldir :(

Yani abim sende benden çok ama çok iyi bilirsin bu durumları benim burada anlatmak istediğim de zaten. Sadece saçma sapan nedenler bularak bahane aramalarına canım sıkılıyor.

Artık insanların devlete bence güveni kalmadı. Misal bir çok kişi hayatını kaybediyor buna karşın kimse organ bağışlamıyor. Neden? Bir çok kez resmi kurumlar da vs kan bağışı için günler filan düzenleniyor ama kimse kan vermiyor. Neden?

Bunların ana nedeni belli şimdi sokaktan çıkan 100 kişiye organları neden bağışlamazsın diye sorsan adamların diyeceği cevap belli çalarlar...

İşte bu kadar basit emin olalım bir çok kişi öyle diyecek...

Güven kalmadı bunun da nedeni ortada. Şimdi gel de bu ülke de kanser olmaz?...

geçen gün devlet hastanesinde kan aldıracaktım. stajyer çocuk kanı enjektöre çekemedi. bugün bende birşey var diye hayıflandı ve tecrübeli bir bayanı çağırdı. başörtülü bayan geldi ve senden değildir şu sıralarda enjektörlerde sorun çıkıyor ucuz mal olduğundandır dedi. akla tabi ihale geliyor hani şu 300den fazla değiştirilmiş kanunu olan şey

Devletin 5.000 TL maaş verdiği bir uzman doktora en dandik özel hastane bile durduk yere 10.000 TL maaş vermezzzzzzzz ;)

Daha önce bu konuyu açan ben idim yeni bir konu açmadan bu konu altından devam etmek istedim.

Akşam eve geldim ve yemekten sonra haberleri izleyim dedim. Bir reklam arasından sonra sırada olan haber yüzde yüz zam haberi idi ulan dedim yine neye zam geldi dedim.

Süper lotoya zam kolunu bir tl iken iki tl olmuş...

Ulan bu ülkede sigara sağlığa zararlı diyenler sigara dan eşek yükü ile vergi toplarlar topladıkları vergi yetmez sonra da milleti gıdıklama amacı ile kanser ilaçları hakkında açıklama yaparlar sonra istediklerini bulamayınca ama yanlış anlaşıldı derler...

Sonra kumar günah falan filan derler ama buna karşın iş kenardan eşek yükü ile aldıkları vergi yetmez ve anında yüzde yüz kumar oyununa zam yaparlar.

İş eşek yükü ile para gelecek kalemler varsa günah sevap hak getire... Şimdi çıkar bazı arkadaşlar oynamayın derler... Ekme zam gelince de... Yaparız olur biter ülkemizde çözüm bulmak bu kadar kolay.

Satacak bir şey kalmayınca bu değirmenin suyu nereden gelecek? Ülkenin tek gelir kaynağı neredeyse otomotiv sektöründen, akaryakıt ve tekel ürünlerinden, şans oyunlarından alınan vergiler oldu. Diğer kalemlerden alınan vergiler günümüzde devede kulak olarak kaldı. Keşke vergi iadesi sistemini tekrar geri getirseler.

Geri