sikayet

size tavsiyem ne olursa olsun her molada aracınızın yağına suyuna bakın 1 dakikka zaman size çok şey kazandırır.
Bu arada acaba yağ ne kullandılar oda merak konusu eğer önceden yağ yakmıyorsa?

motor sıcakken yağ seviyesi doğru bilgi verir mi? ben genelde yola çıkmadan önce bakarım yağına suyuna. mola verdiğimde motor sıcak diye hiç bakmadım şimdiye kadar.

Ben bagajında devamlı yağ+su taşıyorum diye bazen alay konusu oluyorum ama bir keresinde yağ çubuğu yerine tam takılmadığı için uzun yolda motordaki yağ bitmişti, bagajdaki yağdan ilave ederek yola devam ettim. Bu tür malzemeler belki hayatımız boyunca birkaç kere lazım olur, olduğu zaman da piyangodan büyük ikramiye çıkmış gibi olur. Bir kere de garajda 2 sene kadar yatan araçla yola çıkmaya karar verdik, aracı çalıştırdık ama motor, direksiyon ve hidrolik yağı çok eksilmişti. 10-40 yağ yerine diğer aracımdaki 20-50 yağı motora ilave ederek sanayiye kadar gitmek zorunda kaldık. Tedbirli olmakta fayda vardır, bagajımda koskocaman müzik sistemi veya temizlik-koku ürünleri taşıyacağıma yağ+su taşımayı her zaman tercih ederim.

en güzeli abi. dalga geçeceklerse bundan dalga geçsinler. bizim insanımız basit ve kolay olan bu yağ işinde bile o kadar kolaya kaçıyo ki bagajda ne taşıycam bunları ne gerek var diyo, araçla alakasız onlarca şey çıkıyor bagajlarından şaşıp kalıyor insan.

yağ tapası filitre değişimi gibi ufak gözüken işleri işten pek anlamayan yeni giren insanlara yaptırıyorlar bazen . motor sıcakken tam yağ ölçümü yapılmaz ama yağda ciddi oranda azalma olursa anlaşılır

Geri