Sikintilarrrrr

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

fıratpen

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaslar tam aradıgım arabayı buldum derken alın ıste sıkıntılar basladı

1 Frenler cok sert ve ugultu yapıyor

Dısk balata amortısor rot balans hepsı sıfırlandı ama netıce yokkk

2 Yakıt cok fazla ve cekıs dusuk

Ekotec dedıler normalmıs twınport gıbı olmazmıs yakıt bunlarda yuksek dedıler

Sımdı ben nıye bu arabayı aldım o zaman opel den hıc anlamam ama sorunsuz araba dedıler ben de en full cd dıye gıttım bunu aldım

Sanırım aracını yeni aldın kaç model biraz açıklarmısın??

2. el araba biraz sans isi..
ben de opelimi aldigimda basta cok pisman oldum,hatta bu forumda bununla ilgili baya mesajda yazdim. fakat sorunlari yavas yavas giderince (ki giderilmesinde burdaki arkadaslarin payi büyüktür) arabama isindim. birde opele ilk defa bindiysen,alismasi vakit aliyor. ama alisinca insan birakmak istemiyor. teknik servise sorunlarini yaz,arkadaslar yardimci olurlar.

bu arada opel ailesine hos geldin :)

çok ilginç abi ya orjinal gm mi kullandınız parçalarda yoksa yan sanayimi garibime gitti birde araç kaç bin km de özellikleri ne bunlarıda yazarsanız hani bir fikir yürütebilelim...

öncelikle geçmiş olsun aracı almadan önce iyi bir kontrolden geçirmek lazım malum piyasa çok kötü ayrıca Opel tercih ettiğin için ayrıca kutluyorum arabadan gerçekten ileride çok memnun kalacaksın iyi bir ustaya götürmediğin için bence sorunun çözülememiş ama bu forumda gerçekten iyi ustalar var onların yönlerdirmeleriyle bütün sorunlarının çözüleceğine eminim

ayrıca Ecotech le Twimport arasında yakıt olarak neredeyse hiçbir fark yok kafana takma aracın en full donanımlı olanı da Elegance modelidir

bende 99 vectra cd var o da senin arabanın özelliklerine sahip ama biraz farklı 50-80 km.hızla giderken anormal derecede ugultu yapıyor.Ustaya ve lastikçilere gösterdim bilyalar da sorun olmadıgı belki lastikden olabilecegi söylendi.Lastiklerin biraz dışleri derin olabilir diye düşünüyorum ve bişey yapamıyorum çünkü ben aldıgımda lastikler yeni takılmıştı.Degiştirmek boşa masraf diye düşünüyorum.Araç boşta ikende ses yapıyor.Bende bundan dolayı 80 den yukarı hızla gidiyorum ş.içinde de radyoyunun sesini biraz açıyorum sesi duymamaya çalışıyorum.Sanırım zamanlada alışırım bu sese:)

fıratpen' Alıntı:
2000 model astra sedan cd 75,000 km de orjınal 1,6 16v

km si orjinal mi 75 bin çok değil aslında ama bence de sağlam bir usta ve servisle orjinal parça kullanırsan bence olayı çözersin

hayırlı olsun bu arada...

bence aşama aşama başla. ilk sorunun için : aracı lifte kaldır ve içindeyken kullan.Bahsettiğin uğultu yok ise lastiktendir.
Ama uğultu lastikten değilse : Akis bilyaları , Diskler,Balatalar ve rot balans ayarlarından olabilir.
İkinci sorun için ise : yağ- su- buji- hava ve benzin filtreleri gibi genel bakımları yapıldı ve motorun çalışmasında anormal bir ses-davranış yok ise bir dinometre ye çık. Bariz bir güç düşüklüğü varsa araştırmaya dewam . Baskı balatan ne durumda 75 bindede bitiyor olabilir kullanıma bağlı olarak.

İyi bi usta bul öncelikle ...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri