Arkadaşlar aynı araştırmayı bende 2 gün önce yaptım. Sonuçları ve edindiğim tecrübeleri sizlerle paylaşmak isterim ;
OGS mi HGS mi diye internetten harıl harıl yaptığım araştırma sonucu, HGS nin daha iyi olacağını ve ileriye dönük bir yatırım olabileceği kanısına vardım. Bunun nedeni de,ilerleyen zamanlarda OGS gişelerinin, HGS gişelerine nazaran daha az olacağı yönünde aldığım bir bilgi. Bu bilgi akabinde Garanti bankasından 30 TL karşılığında HGS kartımı aldım. Bilmeyenler için söylemekte fayda var ; HGS kartı ücretsiz. Verdiğiniz 30 TL kartın içine yükleniyor ve kullanıma hazır vaziyette size teslim ediliyor.
Forumdaki resimleri ve yazıları inceleyip HGS kartımı takmak üzere aracımın başına geldim. İşte edindiğim ve sizlerle asıl paylaşmak istediğim kısım:
Aşağıdaki resimde(başka bir kişinin eklediği temsili resimdir) görülen dikiz aynasının arkasındaki plastik kapaklı yer, maalesef cosmo araçlarda HGS veya OGS takılması için müsait değil. Kapağı büyük bir hevesle açmama rağmen HGS gibi ufacık bir etiketi yapıştıracak yer dahi bulamadım. Ayrıca sakın ola sakın HGS kartını yapışkanının arkasındaki korumasından söküp herhangi bir yere tutturmak için bile koymayın. Acı tecrübeme dayanarak söylüyorum ki; daha yeni aldığınız HGS kartınızı parçalarsınız. Ben hayatımda bu kadar narin, bu kadar çabuk deforme olan bir kağıt parçası veya etiket görmedim artık her ne ise.
Bu moral bozukluğu ile kapağı kapattım ve bugün yeni bir HGS kartı aldım. Aldığım yeni HGS kartını malum plastik kapağın hemen yanında bulunan, camın siyah noktalı alanının en üstüne yapıştırdım. Her zaman kullandığım arabalı vapurdan cihazı test etmek için vazgeçip Fatih Sultan Mehmet köprüsünden geçtim. Çok şükür ki sorunsuz bir şekilde kartı okudu. Geçtiğim gişenin ekranında bir yazı çıkmadı veya OGS de de olduğu gibi herhangi bir ses çıkmadı. Az önce internetten kontrol ettim ve kartın sorunsuz bir şekilde okuduğunu gördüm. Sizlerle de paylaşıyorum bu ekranı.
Sonuç olarak ;
HGS mi OGS mi kararı tamamen size ait. Size sadece edindiğim tecrübelere istinaden şunu söyleyebilirim ki ; her iki cihazda camın siyah noktalı kısmına yapıştırıldığında sağlıklı bir şekilde okuyor.
Not: Geçtiğimiz akşam OGS 'yi de bu noktada araç içinden tutup test ettim ve okudu.