Silindir kapak contası değişti herşey değişti

RAMAZAN TAŞ

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar 1998 1.6 opel astra arabamın pazartesi günü silindir kapak contası değişti bildiğim en iyi ustaya gittim neyse arabamı aldım. arabada onormal bir değişiklik oldu, araba gaz ile gittiğinde istop etmeye başladı gaz ayarı yaptırdım yine aynı, arabanın çekişi zayıfladı, sesi değişti, egzozdan gürüldü geliyor sanki birde terkar lpg ayarı için gittim 1 gün sonra bana 400 km benzin ile bin sonra ayarlayalım dediler yani anlayacağınız arabaya birşeyler oldu ama ben anlamadım tecrübeli arkadaşların fikirleri nelerdir.

contayla birlikte neler değişti ? Motor yapılan bi aracın lpg tesisatı haliyle sökülür daha sonra tekrar montajlanır,sizin ustanız büyük ihtimal kendi tekrar toparladı,bence lpg tesisatını kontrol ettirmeniz gerek.Rektefiye olmadıysa benzinde binmeye gerek yok bence ;)

arabayı yapan usta conta ve bujileri değiştirdim başka birşey yapmadım dedi lgp yi taktırdığım yere götürdüm 400 km benzinde bin bu arabaya daha sonra ayar yapalım dediler bizi gönderdiler

ne alakaymış 400 km birde benzin ile valla ben çözemedim. ayar için km mi yapmak lazım. ben ne zaman ustaya gitsem hemen bilgisayarı bağlayıp lpg ayarlarına bakıyor. hemde daha yeni motor yaptırdığım halde. bu ustanın benzin fiyatlarından haberi var mı acep ????

tamiri yapan ustanıza yapışın bence bi noktayı atlamış bir vakum hortumu bile stop etmeye neden olabilir.bir de lpg cilerin biraz benzinde kullan gel demelerine asla inanmayın tamamen saçmalık hiç bir mantığı yoktur.geçmiş olsun

ne alakaymış 400 km birde benzin ile valla ben çözemedim. ayar için km mi yapmak lazım. ben ne zaman ustaya gitsem hemen bilgisayarı bağlayıp lpg ayarlarına bakıyor. hemde daha yeni motor yaptırdığım halde. bu ustanın benzin fiyatlarından haberi var mı acep ????

Alakası var.Şöyleki benzinle bindiğin zaman araba normal ECU ayarlarına döner. LPG cilerde ona göre kalibrasyon yapar. lpg ecu su Aracın kendi ECU sunu taklit eder nihayetinde.

Alakası var.Şöyleki benzinle bindiğin zaman araba normal ECU ayarlarına döner. LPG cilerde ona göre kalibrasyon yapar. lpg ecu su Aracın kendi ECU sunu taklit eder nihayetinde.

iyide arkadaşım bunun için 400 km mi yapmak lazım? artı ben deha geçen hafta komple motor yaptırdım bütün tesisat söküldü. motoru topladıktan sonra hemen lpg ustama gittim ayarlarına bak diye oda gerek yok bu zaten beyine kayıt ediyo dedi bozulmaz dedi ben sen yinede bak dedim hiç bana git 400-500 km yap gel demedi vede ayarlarda hiçbir şey değişmemiş. ben bu kadar km yapmaya ne gerek var dedim.

Öncelik geçmiş olsun. Bir kere 400 km benzinde bin diyen usta usta değildir. Öyle bir şey yok bu başından savma politikası. Ayrıca benzinde bir süre bilindiği zaman ecu kendini falan programlamaz. Ecunun ayarlarını sıfırlamayı deneyebilirsiniz oda basit akü kutup başlarını söküp 6 saat kadar bekleyin alın size benzinde kendine gelen değerler. Bence ustanız üst kapağı sokerken lpg ile ilgili parçalardan birine zarar verdi yada aracın ateslemesind e problem vardı. Bujiyi sifirlayinca kendini belli etti. Bobin ve Buji kablosuna baktırın derim.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Öncelik geçmiş olsun. Bir kere 400 km benzinde bin diyen usta usta değildir. Öyle bir şey yok bu başından savma politikası. Ayrıca benzinde bir süre bilindiği zaman ecu kendini falan programlamaz. Ecunun ayarlarını sıfırlamayı deneyebilirsiniz oda basit akü kutup başlarını söküp 6 saat kadar bekleyin alın size benzinde kendine gelen değerler. Bence ustanız üst kapağı sokerken lpg ile ilgili parçalardan birine zarar verdi yada aracın ateslemesind e problem vardı. Bujiyi sifirlayinca kendini belli etti. Bobin ve Buji kablosuna baktırın derim.

Aracın kendi ECU su senin sürüş tarzına göre kendini programlar.LPG ecusununda yapamadığı budur zaten. O yüzden benzine göre kalibrasyon yaparlar. 400 km konusu biraz abartılı olmuş max. 100 km yeterlidir.
3 yıl (bilmeden) bozuk lpg ecu su ile gezmiş ve performans düşük yakıt fazla diye sürekli lpg ayarı yapanları gezmiş ve bu konuyu çok araştırmış biri olarak söylüyorum.

Son düzenleme:
Hocam alakası bile yok ecu sıfırlandığı an orjinale döner. Ben kendi arabami devirli sürüyorum babam devirsiz sürüyor o zaman bu araba orta yolumu arayacak. Öyle bir şey duyulmamis görülmemiş bir şey. Bu arada sizin dediğiniz şey sıfır arabalarda motor açmada geçerli bişey.

Geri