Silkeleme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Savarona
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Savarona

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
www.pataraportal.com
Arkadaşlar aracımı aldığımdan beri bu sorunu çözemedim. Şimdi araçla seyir halindeiken 2,3 veya 4 vites fark etmiyor gazdan ayagımı çektiğimde araç silkeliyor tekrar gaz verdiğimde yine silkeliyor sizce neden olabilir sürekli yapıyor ve çok rahatsız edici bir durum.

Arkadaşlar aracımı aldığımdan beri bu sorunu çözemedim. Şimdi araçla seyir halindeiken 2,3 veya 4 vites fark etmiyor gazdan ayagımı çektiğimde araç silkeliyor tekrar gaz verdiğimde yine silkeliyor sizce neden olabilir sürekli yapıyor ve çok rahatsız edici bir durum.
ben söyliyim sorun egr valfi bizdede aynı sorun vardı önce carbon clean yaptırdık olmadı daha sonra egr valfini değiştirdik ve sorun kalktı ve bu arada o silklenme olayı gerçekten çok kötüü arabayı daha alalı 2 hafta olmadıı bizi aldığımıza pişman ettirdi zaten bu forumu bulmammın tek sebebi egr valfinin arızalanması:D bir servise gössterirsen yardımcı olacaklardır

egr iptal edildi ama hala sorun devam ediyor serviste bir çözüm bulamadı.

Forumda daha önceki başlıkların birinde MAP sensörünün (mutlak basınç sensörü) problemli olduğunda da silkeleme yaptığını okumuştum. Birde gaz kelebek potansiyoımetresi.

Birde bunları kontrol ettir istersen

Arkadaşım sorunun ne egr valfi ne de diğerleri, eğer tesbitin doğruysa. Yani ayağını gazdan çektiğinde ve tekrar hafif hafif verdiğinde silkeleme yapıyorsa; ateşleme bobini arızalı, değişmesi gerekiyor kuvvetle muhtemel. Ancak bobin değişiminden önce, bobinle ilişkili (ateşleme) kabloları/bujileri kontrol edin. Bunlarda sorun yoksa yada bu kontrol sorunu çözmüyorsa, ustanla birlikte parçacıdan yeni bir bobini denemek üzere alabilirsin. Zaten problem büyük bir ihtimalle bobin olduğu için geri götürme ihtiyacı duymayacağını sanıyorum. Zira bahsettiğin şekilde silkeleme egr den yapmaz. Birşey daha söyliyeyim. Yüksek devirde kullandığında kısmen daha iyi ise; silkeleme daha az ise, sorun bobin olmalıdır.
selamlar..

Geri