Sizce Astra Classic III mü? Renault Megane HB mi?

Fatih astra 1.3 e bakış açısı önemli.Konforlu ve genel olarak malzeme kalitesi iyi bir model astra.Motor ise fiatın geliştirdiği multijet platformu.Teknik olarak çok başarılı,uzun ömürlü ve dayanıklı bir motor.
Performans astra için zayıf.Ama normal kullanım ve ekonomi tarafından bakarsak yeterli.
Ama gaza bastım mı özellikle ilk 2 viteste yürür gider, tork koltuğa yapıştırır dersek pek gerçekçi olmaz.
Dizel kullanmanın asıl amacı şehirde tabi ki ekonomidir.Ama audinin lemans yarışlarında kullandığı ve yarış kazandığı dizel motorlu araçları olduğunu, şu an wtcc serisinde yarışan seat leonların dizel motorlu olduğunu unutmayalım.

Bİ yerde herşey beklenti meselesi aslında..Bide ben aracı kullanmadığım için yanlış yorumda yapıyo olabilirim..Size karşı çıkmak için yazmıyorum zaten asla sırf muhalefet olmak için yazmam anlamaya çalışıyorum sadece

Yeni megane mi?

Bence siz seri araç kullanmamışsınız.120 lik 150 lik 190 lık fiat kaynaklı dizel motorları denedikten sonra tekrar 1.3 dizeli kullanıp yorum yapmak lazım.Şimdi birkaç arkadaş çıkıp 90 hp ile 150 lik dizeli karşılaştırmışsın diyebilir.evet zaten opel astra h için eksik olan da güçlü dizel seçenekleri olmaması.Ancak bu seçenekler yok diye 90 lık dizelin çok iyi olduğunu da söyleyemeyiz.

Opel astra için yazıyorum.1.3 dizel versiyondaki vites kutusu o kadar yetersiz ki ilk 2 vites araç adeta gitmemek için direniyor.
Bu sorun direkt motordan değil motor-vites kutusu uyumsuzluğundan kaynaklanıyor.( Aynı sorun fiat grande punto dizel için de geçerli)

Ayrıca yukarıda verdiğin doblo örneği çok da normal görünmüyor.Yani 8 kişi+klima+yokuş=120 km.
Sen de yanlış anlama lütfen.Kişisel bir eleştiri yok yazdıklarımda.

Ancak 1.3 astra gerçekten performans açısından üzücü.Kullanım ve konfor açısından ise yeterli.Araçtan çok bir beklenti olmadan şehiriçinde ve ekonomi amaçlı kullanacaksak sorun olmaz.

bu performans konusu 1.3cdti alan kişinin daha önceki arabasına göre değişir dediğiniz gibi 1.9motorlu araca bindikten sonra 1.3cdti liye binersen farkı anlarsn.Bende 1.3cdtinin astraya yaramadığını düşünenlerdenim;)

Son düzenleme:
1.3 CDTI araç alan kişinin daha önceki aracının performansıyla orantılı demişsiniz. Açıklayayım:

Bir önceki aracım Passat 1.6, ondan bir önceki ise BMW 3.16, ondan bir önceki aracım ise Peugeot 407 idi.

Bu araçları kullanan ve son derece detaya inen bir kullanıcı olarak söylemel istiyorum:

1.3 CDTI performansı fazlasıyla ama fazlasıyla yeterli bir araç! Spor sürüş modu ile de beklentilerin bile üstüne çıktı diyebilirim benim için...

Aracınız chiplimi?

Benim aracım henüz elime ulaşmadı ancak test ettiğim araç chip'li değildi...

evet 2. viteste cidden basınca gitmiyo turboyu açılacakta araba gidecek... ama çözümü var hemencecik 1 e geçirip sora tak 2.. ilk başlarda zorlandım çok ama sonradan böyle yaptım ve 2. vitesin hiç bi sıkıntısını görmedim:D kesinlikle beklenti meselesi arkadaşlar... bu aracın 1.7si vardıda biz mi almadık... secenek yoktu, volkswagenede savuracak paramız yoktu, hayatımızıda pejoya renoya emanet edemedik, cebimizde yanmasın istedik ve şuan 1.3 90hp lik astramla gayet mutluyum hayatla barışığım:D 1.3 90hp araba işte fazla birşey beklemeyin.. performans bekleyende almasın arkadaş bu kadar basit zorla değil ya uğraşmayına astramızla :D

Geri