Sizce Nasıl olur ?

ASTRAloji

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Selamlar. Geçenlerde şu kaliper kapak orjinal jantta nasıl durur öyle bir konu açmıştım en sonunda bir örnek buldum kendime.Ek olarak başka şeyler geldi aklıma.Sizden fikir alayım dedim...İnternette bulduğum fotoların bi kombinasyonunu yaptım.Nasıl olur sizce ? Aynalara kırmızı kaplama + brembo disk kapağı + Arka kampana kırmızı sprey boyama...

525442_10151555007788728_1943408489_n.jpg

524368_10151547601804938_425419493_n.jpg

Bence hoş durmaz çağrı sade hali daha güzel birde bu kaliper kapaklarını pek tavsiye etmiyor kimse çünkü eğer kapaklar iyi yapıştırılmaz ise araç hareket halindeyken kapak yerinden çıkıp jantın arasına girip jantı parçalayabiliyormuş

Bende çok düşündüm kaliper kapağını ama bunları okuyunca vazgeçtim

ya nasıl parçalıycak 10g ağırlığında plastik :D

ya nasıl parçalıycak 10g ağırlığında plastik :D

Bu konuda öyle konuşmuyor ama elemanlar :rakir:

http://forum.donanimhaber.com/m_31492928/tm.htm

Bizim burda bir Borada vardı.

Adam aracı aynen Amerikan Boraya çeviriyordu o yüzden takmış..

Önlerde sorun yok ama arka jantlar ile arasında maksimum 2 mm boşluk vardı.
Tahmin ettiğim gibi kasisli yollar yüzünden 1 hafta sonra vidası gevşeyince(ya da yapıştırma bilmiyorum tam)
yolda janta girivermiş.

Paramparça olmuş.
nasıl olduysa jantta yamuktu.

Benim kişisle görüşüm araca göre değişir.
Eğer gerçekten spor bir arabaysa ve yakışacaksa takılabilir..

Bu arada gidip 4 parça plastik parçasına 150 lira hayatta vermem.
O paraya gider ufak tefek aksesuar takarım(bagaj spoyleri,eşik çıtası vs)

Saygılar

zamanında cok arastırmıstım guvenlı olmayacagını dusundum vazgectım.
kımısı dedı kalıperı delıcek kımı dedı tutacak,vs netıce de sakat iş.goruntu on numara ama...

Yorumlarınız için teşekkürler. Taktırmaktan vazgeçtim, fren sistemi bu sonuçta şakaya gelmez, sadece görsel açıdan güzel diye böyle bi şeyi göze alamam. Onun yerine başka şey yaptırırız artık:)

Neden?

Çok tehlikeli, şiddetle tavsiye etmiyorum. Kaliperlere kapak takmak sisteme yabancı madde sokmaktan farksız. Sabitlemesi sorun olacak, frenleme ile toz ve ısı tahliyesi engellenecek, toz ve kir tutacak, ses yapacak.

Hiç gerek yok bence. Aracınıza motor bakımı yapın, arkadaşların dediği gibi, temiz balata alın, fren ayarı yaptırın. Maliyeti 10 TL bile olmayan ve görsel dışında işlevsel bir görevi olmayan parçayı bence almayın. Temiz ve parlak olursa zaten yeterlince dikkat çekecektir.

Son düzenleme:
boya canım kaliperleri,bende boyadım :) gayette temiz oldu...biraz uğraştırır seni ama al bi 6 lı miller otur yap :)

yanlış hatırlamıyorsam sizin araç 4 bijonluydu, örneklerdekiler 5 bijonlu. ondan dolayı sıkıntı olabilir ama emin değilim. ben 4 yıl önce boyattım ön ve arka kaliperleri kırmızıya hala daha boyası dökülmedi. bence siz de boyatın, en temizi:))

Geri