Tigran, mesajını gördüm. Forumda mesaj yazarken yazılan her mesaja tek tek cevap vermeme gibi bir huy oluşmuş bende, genel fikir üzerinden gidiyorum genelde, o yüzden cevap vermediğim için özür dilerim.
Mazda 323 ilk kullandığım arabalardan bir tanesi, kullanımı kolay çok rahat ve güzel bir araç, biliyorum. Ama kullandığım aracın ta kendisi ki bir arkadaşımın aracıydı, trafikteyken bir beton mikseri aracı görmeyerek düşük hızlarda önüne kattı ve arabanın kapısını çamurluğunu vs. her yerini bir güzel traş etti. Bu parçaların çıkmalarını bulana kadar canları çıktı yani böyle bir problem yaşadılar.
Ama düşünmediğimi veya es geçtiğimi zannetmeyin, üniversite öğrencisiyim ve vizeler yaklaşıyor, buraya bir gün mesaj yazıp 3 gün belki bu siteyi açamıyorum. Opel konusuna gelince, ne yalan söyleyeyim, makyajlı kasa vectraları gördükçe imreniyorum, ama biraz gerçekçi olalım, 3 adet opel servisinin olduğu sanayide neden 1 adet Renault servisi var mesela? Haydi diyelim haklısınız, opelde yaşanan bu sıkıntı her markada mevcut. Peki biz bu opel servislerine en çok hangi araçtan ekmek yediklerini sorsak? Bence cevapları uzay kasa vectra olur, teknik serviste de okkalı bir yere sahiptir vectra b1ler. Doğrudur, zamanında yanlış insanlar kullandı, yanlış ustalar baktı, doğrudur. Ama ben buna bakmam, vectra b'ler trafiğe çıktığında ben daha okula gitmeyen bir çocuktum, o zamanların makam arabası olması benim sorunum değil, bugün bir Hyundai alsaydım arabaya motor hariç 5 bin lira masraf yapsam ikinci bir 5 bin lirayı ister miydi sizce?
Tabi bunlar benim şahsi görüşlerim ve tamamen kişisel tecrübelerime dayanan şeyler.