Skoda Fabia Tdi motorun kurum bağlaması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan idleboy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
kurum olayı başa bela, tortulaşmış karbonları carbon clean de temizleyemiyor. fakat 50-60 YTL ye en iyi yaptırabileceğiniz şey bu

abı ıste tamamen temızlemenın yolu yok mu bunu parası onemlı degıl artık verıcez bı sekılde

Karbon Temizliğinin Yararları Nelerdir?

* Çok kirli motorlarda %15'e kadar sağlanan yakıt tasarrufu, ortalama olarak %3-5 civarındadır.
* Zararlı egzoz emisyonlarının azalması, benzin motorlarında %40'ın üzerinde, dizel motorlarda ise %75'e ulaşan değerlerde tespit edilmiştir. Partikül emisyonlarında azalma ortalama %30'un üzerindedir.
* Motor performansı artar. Dizel motorlarda gücün genelde %10-bazı ölçümlerde %30-artması normal sonuçtur. Benzinli motorlarda temizleme işleminden önce görülen ilk çalıştırma zorluğu, tekleme, düşük devirde sert çalışma ve benzeri şikayetler ortadan kalkar.
* Karbon temizleme işlemi düzenli olarak (her 25.000 km.de bir) yapıldığında motorun ömrü uzar.
* Parça değiştirilmesine gerek kalmadan bu tür harcamalar önemli ölçüde azalır.
* Bakım ve işçilik masrafları ve süresi azalır. Yakıt enjeksiyon sisteminin dizel motorlarda bakımı bir günü, hatta daha fazla zamanı alabilir. Tüm motorlarda Karbon temizleme işlemi en fazla bir saat sürer.

Karbon Temizleme Niye Etkindir?

Günümüz benzin ve dizel motorlarının kalbi yakıt püskürtme sistemidir. Enjektörler, yakıtı çok ince bir sprey halinde ve konik biçimde püskürtürler. Zamanla ısı, yakıt kirliliği ve kullanım sonucu sistem kirlenmektedir. Enjektörlerin yakıt püskürtme deliklerinin 0,5 mm veya daha küçük çapta olduğunu düşünürsek en ufak kirlenmede tıkanmaları doğaldır. Ayrıca dizel veya benzin motorlarında yanma hücrelerinin, pistonların, valf ve yuvalarının, kısaca yanma dolayısıyla zor şartlarda çalışan parçaların kirlenmeye açık olduğu unutulmamalıdır. "Karbon Temizleme" işlemi yakıt sistemini temizleyerek motoru yenilemekte, ayrıca yanma yüzeylerini yumuşak karbon birikimlerinden arındırmaktadır.

peki carbon clear i yaptırdık diyelim.İllaki300 km durmadan devirli mi gitmemiz gerekiyor yoksa günlük kullanımda (10-20 km) devirli kullansak da olmaz mı ?

benım bıldıgım kadarıyla devırlı gıtmen gerekıyo kurumu atması ıcın egzosdan atıyomus zamanl

ya boşverin bu kurum olayını, arıza yapana kadar devam, bütün sorunlar kurumdan mı sanki ?

Abicim bu mereti amerikadan getirip türkiyeye pazarlayan biziz..Ve artık bir çok marka yetkili servislerine şart koşuyor CC i..ilk 40 binde sonra her 20 binde yaptırmanızı şiddetle tavsiye ederim..Bu kimyasalların motora en ufak bir zararı yok..Olsa ülke genelinde 1700 uygulama merkezi olmaz..Ülkemizin yakıtları aracınızın motoruna kalıcı zararlar vermeden bence rutin carbon clean programınızı oluşturun ve periyodik olarak bu temizliğe sokun arabanızı..

mehmet abının yanına gıttım yaptırdım carbon clean bakalım ıse yaracak mı merakla beklıyorum mehmet abıden allah razı olsun cok yardım ettı bana

Hadi hayırlısı bakalım aracıda yeni aldın inşallah başka bir sorun çıkmaz

Geri