sokaktakii otopark sorunu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan metin_7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

metin_7

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arkadaslar bayrampaşada oturmaktayımm ve devletınnn duzensız sehırlesmee projesıı altındaki olusumlardan gercekten coook rahatsızım abııı sokaktaaa aksam saat 5 ten sonraaa yer yoook yaa yoook gazın yarısı sokakta turlarkenn bıtıyor zatenn yaaaa:mad::mad::mad::mad: bunu nasıl sıkayet edebılırız yada nasıl bır sekılde yardım ıstebılırızz bugun yesılkoye gıttım abı fıstık gıbı yaa heryere aracını koyabılıyorsunnn hep capraz caprazz koyma yerlerı yapmıslar halıyle daha fazla arac alıyorr ve gercekten ınsan arabasını kullanıyor yaa burda bır yer buldugumda arabayı cıkartmaya korkuyorum yaa yer bulamıyorum cunku fıkrı olan arkadaslar varmı aranızda bır cozum bulmamızz gerek?

o derece dıyorsun yanıı hocam ndn? illede zengınmı olmak gerekıyorr ayrımcılıkmı var bu ulkedeee herkeze esıt davranılması gerekılmıyormu?
pardon ya ben o taraftan bakmamistim olaya hangi semtin zengin hangi semtin normal bir semt oldugunu bilmiyorum sadece fikirdi benimkisi.

Yeşilköy'de de park sorunu var ne yazık ki? daireye ait otoparkı olmayan siteye taşınmadıkça bu sorundan tüm İstanbul halkı muzdarıp..

İstanbul için normal karşılıyorum da sen bizim evin önünü bi gör ana baba günü gibi.Sağolsun B.şehir belediyesi ana arter olan bulvarı ücretli yaptı bulvardaki arabalarda bizim mahalleye gelince resmen köşe kapmaca oynuyoruz araç sahipleriyle

ben sana olayı soylıyım ben devamlı bu ısın ıcındeyım ılk olark carpık yapılasma zamanında kacak yapılmıs ve oy ugruna ruhsat verılmıs bınalar emsal gosterılerek yenılerı yapılıyor otoparkta yerınde ayrılmayıp devletımızın hesabı olan otopark hesabına semt bazında arac bası 1000 ıle 20000 arasında degısen rakamlar ıle para yatırılarak sozde gıderılıyor hee dersenız kı para yatıyor otopark nerde tabıkıde yok otoparkı olan bınardada devletımın cıkardıgı yasaya gore 3 daıre basına 1 her 50 metre kara dukkan ıcın 1 tane otopark koyuluyor yanı apartman 6 daıre ıse 2 otopark yerı ayrılıyor gerıye kalan 4 arac nolursa olsun denılıyor ayrıca soylede bı olay daha var muteaahıt sıte yapıcak dımı adam 400000 500000 tl ye daıre satıcak dıyor kı kardesım ben bınanın altına 2 kat kazıcam her daıreye 2 arac otopark yerı bırakıcam onada ızın yok :) yanı anlıcagınız sacma sapan bısey bu yuzdende bunun tek caresı sıte tarzı yerlerde oturmak kı su anda o tarz bınalar daha fazla para edıyor..
usta ıstedıgın yerede sıkayet etsen bı sonuc alamazsın boyle gelmıs boyle gıder olayı cunku devlet burdan gelen mılyarlarca parayı yok saymaz sanada otopark ıcın yer bıraktrmaz emrah abımızın dedıgı gıbı tek care tasınmak ama yok ben ugrascam dersen sıkayet etcem dersen zamnım cok dersen gıt et hepsının beledıye arsıv projelerı cıkarıpıl ıncelenır zamanında cıkmıs af yasaları ıle hepsının ruhsat aldıgı otopark bırakılmıs yerlerın bıle daıreye cevrılıp ruhsatlandırdıgını kendı gozlerın ıle gormus olursun...

Bazı şeyler zorunlu olacak, onu yapmadın, bunu yapmadın diye kimseye para cezası kesilmemeli, hatta para cezaları tamami ile kaldırılıp onun yerine zorla da olsa yapılması gerekenler mutlaka sorumlularına yaptırılmalıdır. Çünkü ceza demek taze para demektir. Gelirim az diye ağlayan bir belediye düşünün. Devletten aldığı yardımla, iller bankasından gelen ödenekle geçinemiyorsa taze para için bol bol ceza kesecektir. Mesela otoparkın yok diye hemen ceza kesecektir, bu cezayı keserken de otopark yapacağım diye alır ama ben daha bizim belediyenin yaptığı bir otoparka denk gelmedim, yapan belediyeler de zaten hemen otoparklardan para almaya bakar. Günümüzde hemen hemen her dairede bir araba varken istenen yasal otopark sayısı gerçekten çok gülünç. Apartman bahçeleri yetersiz (İzmir'de çoğu apartmanın bahçesi el kadar), sokaklar yetersiz, müteahhitler ve belediyelerde paracı olunca bir de bunlara bilinçsiz biz vatandaşlar eklenince durum aynen böyle olur. Bizde bir mal alınırken fiyata önem verilir, işlevi kalitesi hep arka planda kalır. Otoparkı ve iskanı olmayan evleri almazsak/kiralamazsak bir daha böyle evler yapılır mı?

Yapacak hiç birşey yok şu durumda balık baştan kokmuş zaten ,zamanında projeli değilde gelişi güzel bina ve yol yapmalarından dolayı oluyor bunlar , ancak o yerden taşınılırsa durum düzelebilir kanatindeyim .

Geçmişe sığınmakta fayda yok, 21 nci yüzyıldayız aynı hatalar aynen devam ediyor. Çevrenizdeki yeni inşaatlara bakın bakalım kaç arabalık otopark yeri ayırmışlar. Büyük Türkiye, modern Türkiye diye övüneceksek öncelikle bu sorunların üstesinden gelmeliyiz.

Geri