Sonradan takılabilen yağmur ve far sensörü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ibida
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Sonradan takılabilen yağmur ve far sensörü

kürsad link' Alıntı:
Yağmur sensörü ESP kadar onemli bir donanimdir benim gözümde. Bilecik bozuyuk arasındaki eski virajı yolu biliyorsunuzdur. Tehlikeli bir yerde kamyon sollarken birden kamyonun tekerinden on cama çamur yığını geldi ve yağmur sensörü anında olaya müdahale etti. Belki bana 1 ya da 2 saniye kazandırdı ama o anda o saniyeler cok onemli. O zamanki arac megane di. Yağmur sensörü konusunda gercekten mukemmeldi. Astrada yağmur sensörü o kadar da iyi ayarlanmamis. Sadece suyu gördüğünde çalıştırıyor fasilayi sen ayarliyorsun. Megane da hıza ve yağmurun şiddetine gore fasıla hızını ayarlıyordu. Opelin bu konuda daha cok calışması lazım.

Far sensörü cok onemli olmayabilir ama farlarini açmayı unutup giden cok fazla insan var gunümüzde :)

Benim araçta fasıla ayarı yok.
Sadece sensör hassasiyet ayarı yapılabiliyor.
Silecek hızını kendisi otomatik ayarlıyor.

kürsad link' Alıntı:
Yağmur sensörü ESP kadar onemli bir donanimdir benim gözümde. Bilecik bozuyuk arasındaki eski virajı yolu biliyorsunuzdur. Tehlikeli bir yerde kamyon sollarken birden kamyonun tekerinden on cama çamur yığını geldi ve yağmur sensörü anında olaya müdahale etti. Belki bana 1 ya da 2 saniye kazandırdı ama o anda o saniyeler cok onemli. O zamanki arac megane di. Yağmur sensörü konusunda gercekten mukemmeldi. Astrada yağmur sensörü o kadar da iyi ayarlanmamis. Sadece suyu gördüğünde çalıştırıyor fasilayi sen ayarliyorsun. Megane da hıza ve yağmurun şiddetine gore fasıla hızını ayarlıyordu. Opelin bu konuda daha cok calışması lazım.

Far sensörü cok onemli olmayabilir ama farlarini açmayı unutup giden cok fazla insan var gunümüzde :)

Yağmur sensörü cama yumurta yenilmesi halinde de bir o kadar tehlikeli bir donanım haline gelebilir. :)

Peki servis far sensoru takıyor mu ne kadar acaba

Sonuçta ikiside gerekli şeyler kimine göre gereksiz kimine göre gerekli ama ben gerekli ve önemli diyen taraftarıyım, önemini özellikle yağmurlu havada yanınızdan araç geçtiğinde şiddetli bir su birikintisi camınıza geldiğinde o panik anınızda devreye giriyor ve kaza riski ortadan kalkmış oluyor,
Far sensörü için alttaki link; burdan ben 2010 civic aracıma far sensörü almıştım AL-90 modelinden 110 tl ye, gittim servise taktırdım servisede 50 tl vermiştim montaj için- 160 tl ye far sensörüm olmuştu, tepkimesi çok hızlı ve hassas, hiçbir sorunda yaşamamıştım, montaj içinde telefonlada yardımcı oluyorlar

http://otosens.com/index.php?islem=urun&ID=29&model=31

Far sensörünün işe yaradığını gördüğüm bir yer mesela kapalı otoparklar. Farlar otomatik olarak açıldığından araba daha görünür hale geliyor ve aradan fırlayacak bir çok kişiye önceden geldiğimizi haber veriyor.

PEKİ ARKADAŞLAR PERT ARAÇLARDAKİ YAĞMUR VE OTOMATİK FAR SENSÖRÜ ASTRA J.LERDE ÇALIŞIR MI?

ibida link' Alıntı:
PEKİ ARKADAŞLAR PERT ARAÇLARDAKİ YAĞMUR VE OTOMATİK FAR SENSÖRÜ ASTRA J.LERDE ÇALIŞIR MI?
Evet çalışır.Güzelce sistemin sökülüp aynı şekilde monte edilmesiyle orjinalmiş gibi çalışır

eketen link' Alıntı:
Yağmur sensörü cama yumurta yenilmesi halinde de bir o kadar tehlikeli bir donanım haline gelebilir. :)

Yağmurlu hava harici kapalı konumda durabilir. Bir dezavantajını da söyleyeyim. Karlı bir havada sagolsun bir arkadas yağmur sensörünü açık bırakıyor. Ertesi gun Sabah camlar buz tutuyor ve sensörü kapatmayı unutup yola çıkıyor. Sonuc yanan silecek motoru :)

Donanım eklenir sıkıntı değil fakat Astra J henüz yeni olduğu için piyasada bu tip parçaları epey pahalıdır.Pert cosmo bulun.Gerekli parçaları sökün.Montajını yaparsınız.H kasa da donanım eklemek kolay fakat aynı durum J için geçerli mi tam emin değilim.

Arkadaşlar peki CYCLONE marka YAĞMUR VE OTOMATİK FAR SENSÖRÜ kullanan var mı?

Geri