Soru; Opel Classic 3 CDTI 1.3 ile 6. viteste 85km hız ve 1500 devirde gitmek araba iç

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan manisa45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Teşekkürler.

Konuyu açan kişinin aracı dizel. Sorduğu sorya cevap veren arkadaş maksimum torkta giderseniz ekonomik olur demiş. Siz yukardaki cevabı vermişsiniz?
Şu durumda sizin aracınızın torku ile alakalı bir cevap değiki kendi aracınızın torkunu karıştırıyosunuz! ondan sonrada biliyoruz ediyoruz diye cevap veriyosunuz?
Konuyu açan bilmediği için soruyor. bizde yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Yazdığınız yazıdan dizelmi yoksa banzinli aracınmı 4000 devirde max tork verdiği anlaşılmamaktadır.
Sizin bu şekilde vermiş olduğunuz yanıtlar bilmeyenleri yanlış yönlendirebilir.
Elmayla armutu birbirine karıştırmayın lüften.
Dizel ve benzinli araçların motor prensipleri farklı olduğu için kullanım şekilleride farklıdır.
biliyoruz abicim motorların prensiplerini,kırıcı konuşmaya gerek yok

Benim Easytronic şanzımanda 70-80 aralığında standart bi süre gidince araç hemen 6. vitese alıyor ve devir de 1.000-2.000 aralığında oluyor. Demek fabrika bunu öneriyor. Manuel kullanıcılara easytronic şanzıman vites geçiş değerleri rehber niteliğinde olabilir. Detaylı incelemek lazım.

çok doğru.. ben de o fikirdeyim.. modern motorları başına gelebilecek en güzel şey düşük devirdir: aşınma yıpranma minimumda.
yalnız, titreşim hissettiğim anda vites küçültürüm.. 1000 dervirlere düşürmem ama 1400den itibaren ayağım çok hafif gazda olur (sabit hız için)

biliyoruz abicim motorların prensiplerini,kırıcı konuşmaya gerek yok
Abisi bu konuşmanın neresi kırıcı? Doğru bilgilendirmeye çalışıyoruz sadece. hatalar olur. düzeltilir ;)

çok doğru.. ben de o fikirdeyim.. modern motorları başına gelebilecek en güzel şey düşük devirdir: aşınma yıpranma minimumda.
yalnız, titreşim hissettiğim anda vites küçültürüm.. 1000 dervirlere düşürmem ama 1400den itibaren ayağım çok hafif gazda olur (sabit hız için)

Aynen o şekilde yapıyorum.. Geçen haftaki ölçümüme göre bu hafta %20-25 daha karlıyım.

Geri