Stop etti ve arıza kodu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mendel50
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mendel50

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Değerli arkadaşlar aracım 99 vectra x20xev motor bugün giderken yolda arıza lambası yandı ve stop etti ,kontağı kapattım açtım çalıştı hemen eve geldim aldım laptopu indim aşağı arıza kodunu aldım resmi ektedir. Ancak şu anada arıza kodlarını sildim vede tekrar okutturdum şu anda arıza kodu göstermiyor , yorumlarınızı bekliyorum

Bizde seviniyoduk epey bi zamandır arıza çıkartmadı diye göz değdi heralde :)

Değerli arkadaşlar aracım 99 vectra x20xev motor bugün giderken yolda arıza lambası yandı ve stop etti ,kontağı kapattım açtım çalıştı hemen eve geldim aldım laptopu indim aşağı arıza kodunu aldım resmi ektedir. Ancak şu anada arıza kodlarını sildim vede tekrar okutturdum şu anda arıza kodu göstermiyor , yorumlarınızı bekliyorum

Bizde seviniyoduk epey bi zamandır arıza çıkartmadı diye göz değdi heralde :)

ARaç devir sensörü arızası vermiş. Arıza kodunu sildikten sonra bir daha vermediyse sorun yok. Büyük ihtimalle fişinde oksitlenme vb birşey olmuştur. Malum kar, yağmur. Bir şekilde nemlenip oksitlenmiştir. Sensörün fişini çekip yağsız kontak spreyi ile temizleyin ve kurutup yerine takın. Sorun büyük ihtimalle çözülecektir.

X20XEV motorun krank devir sensörünün fişini çıkarıp takmak ta çok kolaydır haa bilginize :) :) :)

Selam arkadaşlar dediğiniz gibi dün akşam krank devir sensörünün soketini söktüm vede wd40 la spreyledim iyice ayrıca ekzantrik sensörü vede soketini wd40 fıs fıs yaptım tekrar yerine taktım bugün epeyce gezdim hiç problem yapmadı , krank sensörünün fişini çektim marşa bastım araç hiç çalışmadı demekki sensör bozuk olsa hiç çalışmayacak araba bakalım ileriki günlerde inşallah tekrarlamaz

Geri