subap değişimi

evet aracam tiptronik vites.bende üst kapak açtırmaktan kaçınıyorum sonuçta araç 2005 model.bugüne kadar yaptırdıklarım,şanzıman yağı değişimi,ateşleme bobini(5000 km önce),bujileri değiştirdim,Egr yi,gaz kelebeklerini temizlettirdim(belkide alakasız işlemlerdir).sıradaki işlemim astraopc arkadaşın paylaştığı adresteki işlemleri yaptıracam.Oda olmazsa ne yaparım bilmiyorum artık.

Ben fikrimi söyledim.Bunu kontrol ederek ustalar anlar.Hemen bir ustada sabit kalma.Bir kaç özel servise sonunu anlat.Onlarda bir kontrol etsin.Tek bir ustada sabit kalmayın.Bir de özel servislerin tecrübelerini tercih edin.

Astra maniaa subaplarda olmadığına göre sorun sizce nerede olabilir?Vites geçişleri için debriyaj setide değişmeli ama idare eder dedim ustam.

triptonik şanzuman beyni olabilir burdan bir şey söylemek güç açıkçası aracı yetkili serviste check up yaptırın 90tl civarı tutar ama elinizde net bilgi olur.

biraz önce hata kodlarıyla ilgili bir bilgi buldum ve aracımda test ettin.
Hata kodları olarak,30000,30100,30200,30300,30400,31400 ve 130000 değerlerini gördüm.Ne anlam ifade ediyor bu kodlar?

biraz önce hata kodlarıyla ilgili bir bilgi buldum ve aracımda test ettin.
Hata kodları olarak,30000,30100,30200,30300,30400,31400 ve 130000 değerlerini gördüm.Ne anlam ifade ediyor bu kodlar?

p0300 serisi arıza kodları, silindirlerde tekleme algılanmış, bobin arızası yani...

Geçende rastlamıştım, sanırım forumda hata kodlarının yazdığı bir konu söz konusu.

usta benım aracın gecenlerde baskı balata bılyası dagıldı neyse dumanlar felan baskıyı kıtledı zor zar tamırcıye gıttım baskı balata bılya degıstı aracın aracı babam almaya gıttı ben sehır dısında oldugumdan aracı alıyor aracta bı 100 150 metre sonra tekleme baslıyor stop edıyor arac tamırcı gelıp alıyor aracı tum sıkıntı krank sensorunun onune balata tozu bırıkmıs ve gorevını yapamadıgı ıcınde arac stop edıyormus krank sensorunu temızlemısler aracta sıkıntı yok senın aracta boyle bısey olabılır bence

bobini değiştireli 5000 km olmadı.Delphi marka ateşleme bobini taktırmıştım.Hemen arızalanma durumu olabilir mi? 30000,30100,30200,30300,30400,31400,130000 arıza kodları hep bobinle ilgiliymiş galiba

Bobin hemen arızalanabilir. Araçta lpg var mı?
Bakın ilk sayfada demişler, önce 20-30 liraya bir kompresyon testi yaptırın ve motoru eleyin. Sonra, başka bobin ile deneyin. Düzelme olmazsa, emme manifoltuna bakın, egr yi temizleyin bakın hava alıyor mu?

Bunları yaptıktan sonra, sensör ve şanzuman üzerinde durun. Gerisi sadece acabalar olur ve kafanızı yorar.

Tavsiyem EGR soketini cek dene düzelme varsa egr ve manifoltu temize...düzelmedi bu sefer lambda sensoru ve katalizatöre bak motoru actirma

Geri