subap değişimi

bugün tanımadığım bir ustaya gittim birazcık işim vardı o sırada usta ben bakarım dedi. Neyse hatalarımı sildiğini söyledi bişey olmadığını söyledi. teşekkür edip aracıma bindim birde ne göreyim LCD ekranımın menüsünü ingilizce olmuş.Settings ayarlarına girdiğimde yüklü olan 13 tane dil silinmiş sadece ingilizce kalmış.Ustaya söyledim bu durumu TECH2 cihazını bağladı LCD ekranımı 1 saatte zor eski haline getirdi.Sabahları aracımdaki titreme ve stop etme durumunu anlattım.Durumu hemen tüpe bağladı. Tüp bağlantılarımı iptal etti ve 1 hafta benzinle kullanmamı söyledi.Halbuki aracımı 15 gün süreyle sürekli benzinde kullandım ama sabahları gene aynı sorun devam etmişti bunuda söyledim ama inatlaştı kesin sorun bu tüp bağlantısında dedi ve gönderdi beni.Bakalım 1 hafta içinde bi sonuç alacakmıyım bilmiyorum.

haftasonu manifolt ve twinport flencini temizlettirdim. Acayip derecede kurum vardı.Bujilerimi değiştirdim.Krebrasyon testi yaptırdım ve değerlerin hepsi 120nin üzerindeydi. Araba çalışırken kaputu açıp baktıgımda kurum ve manifolt temizlenmesinden önce motor resmen öne ve arkaya gidiyordu. Temizlikten sonra şu an öyle bir sıkıntım kalmadı. Sabah çalıştırdıgımda aracım ileri geri titremede yapmıyor artık. Ama 2-3 dakika çalıştırıp hareket ettirdikten sonra 1.den 2.ye geçerken 4000 devirde vites atıyor.Ve diyelimki yavaşlamam gerekti 2den 1 düştüğünde aracım boğuluyor ve başlıyor titremeye gaza yükleniyorum ama belli bir süre yemiyor daha sonra gaz yediğinde ise aniden hareket ediyor.Sizce bu gaz yememe veya titreme olayı neden oluyor.

Bu islemleri yaptirdiginda EGR de bakildimi? manifolt o halde ise sen egr yi düsün...ve egr acik kaliyorsa bu senin dedigini yapar bogulur

evet egryede bakıldı ve temizlendi. herhangi bir sıkıntı yokmuş egrde.

bobin değiştirdiniz mi, P0300 serisi arızalar Z16XEP lerde kronik üst kapak kurumlanmasına işaret ve bobin kezin yanmıştır diyemem ama bir buji ve bobin değişimi gerekli...

bujileri değiştirdim bobinide 3-4 ay önce değiştirmiştim. Olmazsa garantiden değiştirecem bu gidişle.

arıza kodları

selam arkadaslar yaklaşık 1 ay önce 2005 astra cosmo hb aldım benzinli ve otm. vites. arac 137000 km de. benzinli olduğundan dolayı doya doya binme şansın olmadı fakat bir sorunum var. aracı benzim kırmızı yandığında düşük devirde baya kullandım. daha doğrusu hanıma araç kullanma dersleri sırasında benzin kırmızı yanmıstı ve yol bilgisayarı 20 km menzil veriyordu en son. neyse gittim benzin aldım ve kısa bir müddet sonra egzoz gazı lambası ışıgı yandı. arıza kodları 30000-30100-30200-30300-30400-31400 dü. ustaya gösterdik tech 2 ye bağladı ve sübaplar değişecek dedi. arıza lambasını söndürdü suandada tekrardan yanmadı. sizce yapılması gerekenler nedir. bu arada araçta tekleme felan yok. çekiş durumuda iyi. oturduğum semt biraz tepelik uzun ve dik bir yamacımız var orayı gazladığım zaman 80-90 la rahat çıkıyorum. lütfen konu hakkında bilgisi olan arkadaslar yardımcı olursa sevinirim. bir de bu işin maliyet boyutunu bilen varmı acaba ?

z16xep motor kodunuz ise Egr iptal edin, z16xer de zaten Egr yok.

Ustanın yaklaşımı, teşhisi doğru. Ama öncesinde Carbon Clean denemenizi öneririm.

hayır araçta lpg yok

Geri