Tanışma Ve Lastik Basınç Uyarısı

Arabanın yan tarafında konfor için 32 yazıyordu bende öyle yaptım çok memnunum. Şehir dışı uzak yola gideceğim zaman 36 yapıyorum (yılların astracısı bir abimin önerisi henüz bir sıkıntı yaşamadım.) Küçük bir bilgi: Lastik basıncı ne kadar düşükse (tabi belirtilen aralıktan daha düşük olmaması gerekiyor) lastik yola o kadar iyi tutunur ve araba yolda daha iyi gider. Lastik basıncı artıkça lastiğin yola tutunan bölümü azalır ve yakıt tüketimi düşer. Bununla birlikte yol tutuşuda azalır.

Teşekkürler, ben sürekli 32 ile geziyordum. 40 kadar yolu var sanırım. Yeni lastiklerle araç iyice yapıstı :)

Aynen hocam 40 a kadar yolu var.

Lastikcide 32 bastigi söylendi. Benziye gittim 36 yapayim diye. 37-38 göründü mevcut basınc.

Benzinliklerdeki pompalarda sorun olabilir mi ? Bu kadar bariz fark garip geldi. Sizin ölçüm için kullandığınız kaliteli bir basnç olçer var mı ?

Lastikcide 32 bastigi söylendi. Benziye gittim 36 yapayim diye. 37-38 göründü mevcut basınc.

Benzinliklerdeki pompalarda sorun olabilir mi ? Bu kadar bariz fark garip geldi. Sizin ölçüm için kullandığınız kaliteli bir basnç olçer var mı ?

En doğru basınç, lastik soğukken ölçülen basınç olması lazım. Aklımda kalan bu açıkçası. Yanlışsam düzeltin dostlar. Aracı kullandığınız zaman basınç değişir, yani lastikler ısınınca artıyor basınç. Kışın eğer hava çok soğuksa benim lastikler bazen basınç az uyarısı veriyor sabah ilk çalıştırdığımda, biraz yol yapıp ısınınca düzeliyor.

Tapatalk kullanarak iPad Pro aracılığıyla gönderildi

Petrol istasyonlarındaki pompalara pek güvenmemek lazım. Genelde bakımsız oluyorlar. Ben lastik basınç göstergesinden aklıma geldikçe takip ederim. En son 30/31 psi civarıydı sanırım. 1-2 ayda 1 lastikçime uğrar baktırırım.

En doğru basınç, lastik soğukken ölçülen basınç olması lazım. Aklımda kalan bu açıkçası. Yanlışsam düzeltin dostlar. Aracı kullandığınız zaman basınç değişir, yani lastikler ısınınca artıyor basınç. Kışın eğer hava çok soğuksa benim lastikler bazen basınç az uyarısı veriyor sabah ilk çalıştırdığımda, biraz yol yapıp ısınınca düzeliyor.

Tapatalk kullanarak iPad Pro aracılığıyla gönderildi
Sıcak - soğuk geçişinde 5-6 psi seviyesinde oynama olmuyor kesinlikle.

Ayrıca benzinliklerdeki hava aletleri bozuk olabiliyor, çok kez tecrübe ettim.

Lastikcilerde daha sağlıklı bilgi sahibi olabilirsiniz

D5503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arabanın yan tarafında konfor için 32 yazıyordu bende öyle yaptım çok memnunum. Şehir dışı uzak yola gideceğim zaman 36 yapıyorum (yılların astracısı bir abimin önerisi henüz bir sıkıntı yaşamadım.) Küçük bir bilgi: Lastik basıncı ne kadar düşükse (tabi belirtilen aralıktan daha düşük olmaması gerekiyor) lastik yola o kadar iyi tutunur ve araba yolda daha iyi gider. Lastik basıncı artıkça lastiğin yola tutunan bölümü azalır ve yakıt tüketimi düşer. Bununla birlikte yol tutuşuda azalır.

Bu tip bilgilerde tecrulerden ziyade yapılan profosyonel testlere güvenmek gerekir. (Örneğin lastik alacağım zaman da adac testlerine bakarım,Çok önerilen bir lastiğin bu tip testlere hiç girmediğini görüyorum nedense.)

Yıllar yılı hep az basınç çok lastik tutuş sanırılır (hala daha karda yağmurda öyle denir, mutlaka duymuşsunuzdur) ama karda yağmurda temas eden kısımdaki su kar boşaltımı zayıfladığı için aslında tutuş azalir.

Temas eden kısmı fazla olan standart dışı lastik, araç normarı dışındaysa ilk virajda takla atması da olası. Normalde hafif kayma ile toparlayabileceği virajı abartılı lastikle dalinca merkezkaçtan takla atacaktir. O abartılı lastikli BMW ler gözünüzün önüne gelmiştir mutlaka :)

---- Seri mesaj engellendi. Mesajlar birleştirildi. (Opel Forum) ----

Hava basarken tüm lastikleri kontrol edin..Eğer bir tanesi fazla inik görünüyorsa onun değerlerinden diğerlerinin değerleri farklı olmalı..Burdan doğrumu yanlışmı ölçüyor bir nebze anlarsınız..Yada nette ve yapı marketlerde PSI ölçme cihazından temin edebilirsiniz..
Mesela; https://urun.n11.com/basinc-olcme-s...DneFa2kxUbOp5QQVuuBoCm4EQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Teşekkürler bende şunu aldım şimdi. 7 / 24 kullanılan benzinlik araçlarındaki farkları bi göreyim :)

https://urun.n11.com/kompresor-ve-hava-pompasi/michelin-mc12290-99psi-dijital-lastik-basinc-olcer-P229697919

Son düzenleme:
Merhabalar ben lastik basınç uyarısı verince lastikciye gittim hepsinj 32 yaptı lastik öğrenme tamamlanıyor ama ekranda ki uyarı gitmiyor ne yapabilirim resim ekledim

1592683831210219019117493999474315b8d7dff6de8316.jpg

Geri