Tavan Temizliği ( Aklınızda Bulunsun )

seyyahfrm

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar daha önce döşeme temizliği hakkındada konu açmıştım.Benim aracım Astra H Döşeme temizliğinde kullandığım malzemeleri bire bir tavanda'da kullandım.Daha önce sadece arka koltuğu söküp temizliğini evde yapmıştım şimdi diğer koltuklarıda uygulama yapacağımdan önce tavandan başladım başta sarkma filan yapar diye korkmadım değil :)
Cosla oxi action'u cam sil şişesine 2-3 çay kaşığı kadar koydum üzerine ılık su doldurup çalkaladıktan sonra tavana uygulamaya başladım hazırladığım sıvıyı sıktıktan sonra temiz bir bezle silmeye başladım sık sık daha öncede hazırlanmış kovadaki temiz suda bezi yıkadıktan sonra tüm tavana uygulamayı yaptım.sonucu merak eden herkese uygulamalarını kesinlikle tavsiye ediyorum önceden kalan öbek öbek lekeler bir ara yine bi temizlik esnasında Sonaxın arac içi genel temizleyicisinden sıkıp bezle silmiştim o kısım alacalı bulacalı duruyordu.Şimdi tavandan son derece memnunum koltuklarda aynı şekilde yalnız plastik aksam ve camda kireç lekesi gibi kalıyor bilginiz olsun.Birde şu var ben uygulamadan sonra 4 saat civarında kapıları açık bıraktım yinede sabah kalktığımda arabanın içinde ağır bi koku vardı 2 gündür aralıklarla arabayı havalandırıyorum yavaş yavaş oda kayboluyor.

Uygulayacak arkadaşlara şimdiden kolaylıklar diliyorum yorucu bir işlem değil hele sonucu gördükten sonra....

katılıyorum aynısını yaptım koltuga ve tavana ıyı sonuc aldım paylasım ıcın tesekkurler :)

bu uygulamaları fotoğraflı paylaşırsanız daha güzel olur.

arkadaşımda vectra b var cdx...

onların tavanla dış sac arasında köpük tarzı yalıtım malzemesi oluyomuş, daha önce bir kaç kez tavanı silmiş bişey olmamıştı ama son yaptığında döşeme kendini saldı.. o köpük nemi emdikçe böle oluyomuş galiba.. o yüzden aracınızdan emin olmadan tavanı silmeyin...

ben mesela corsa c yi bir kere sildim bişey olmadı.. sigara falan içilmese hiç silmeye gerek yokta lanet olsun işte içioruz :) bu arada amacım konu dışına çıkmak deil, emin olduktan sonra temizleyin demek istedim sadece...

kolay gelsin..

ben direk bulasık deterjanı uyguluyorum :)

nemli bezle sildim tavanı 1 saat sonunda sarkma yaptı bu sorunu nasıl çözücez artık silmekten korkuyorumm

astra g de tavan torba gibi sarkma yaptı bi kere temizlemeye çalışınca bu uygulama nasıl olur bilmem

cosla gercekten cok guzel =) ben eskı arabamın jantlarını temızlemıstım cok etkılı

Geri