TC/ESP açma-kapama tuşunun ışığı yanmıyor.

Ynt: TC/ESP açma-kapama tuşunun ışığı yanmıyor.

different link' Alıntı:
:)
Peki bu TC nin arızalı olması durumunda bunu ben kendim anlayabilirmiyim.Araç bir uyarı falan verir mi yoksa sadece servis mi kontrol edebilir ?

Sanırım çalışmıyorsa araç bir hata kodu çıkartır, servis tarafından da test edilebilir TC'nin çalışıp çalışmadığı.

Ama en güzel test yöntemi hafif yokuş yukarı 6000 devre kadar gaza abanıp debriyajı bırakmak. O zaman devreye girmezse hiç girmez herhalde. ((:

GNSpower link' Alıntı:
Sanırım çalışmıyorsa araç bir hata kodu çıkartır, servis tarafından da test edilebilir TC'nin çalışıp çalışmadığı.

Ama en güzel test yöntemi hafif yokuş yukarı 6000 devre kadar gaza abanıp debriyajı bırakmak. O zaman devreye girmezse hiç girmez herhalde. ((:

Bu akşam denicem abi :)

different link' Alıntı:
Bu akşam denicem abi :)

Keşke benimde debriyajım olsa da bende denesem. Aah ah, özledim öyle atraksiyonları be. ((:

GNSpower link' Alıntı:
Keşke benimde debriyajım olsa da bende denesem. Aah ah, özledim öyle atraksiyonları be. ((:

Bugüne kadar hiç isteyerek patinaj çekmedim hiç de denemedim.Bu akşam ilk olacak inş becerebilirim :)

vallahi bizim tcler galiba çok hassas değil ben çok denedim devreye girmiyor neyi bekliyor anlamıyorum

Ben pati çekerek kalktım çok kez ama hiç bir aksiyon olmadı arabada ışık filan yanmadı bende kendi haline bıraktım eskiden esp tc mi vardı :D

bu zamana kadar hic denememiştim devreye giriyor mu girmiyor mu diye gecen gün kalkış anında yerler buzluymuş arac pati cekti ve ısık anlık yandı söndü ilk defa o gün gördüm bende devreye girdigini en güzeli kar varsa karın üzerinde denemek

Ani bir şerit değiştirme, kayma vs durumunda hiç yakamadım bile ESP ışığını.
Ancak patinaj yaparak kalktığımda, veya istemeden yerler ıslakken vs patinaj yaptığında yandığını gördüm 5-6 kez.

Bu akşamda ben deneyip sonucunu yazayım :)

Peki eğer açma kapama düğmesinin ışığı yanmadığı için ön konsolu komple sökmeye falan kalkmazlar demi? Bi ışık yanacak derken başka dertler açılmaz başıma inşallah.

erzurum da yaşıyorum malum artık kar buz eksik olmuyor :) ben hem karın ilk yağdığı 15-20cm kadar ki evrede hemde buzlu ortamda ani gaza yüklenme ile denedim ışık yanıyor. hatta sıfır çizmeye çalıştım yine yandı :) ama çekiş kontrolü kapalıyken bile araç sıfır çizmeye müsade etmiyor fazla tebrik ettim kendisini :) bir gün de esp yi kapatıp denicem bakalım sonuç ne olacak :)

Geri