Tech2 kullanmadan arıza kodu okumak?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan trilogy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
her şey arıza kodu okumak değil, bazı değerleri yorumlayabilmek de önemli.
diyelim ki benim aracımda O2 dedektör lopu açık sinyali veriyor. normalde bu bir arızadır. tech olmadan bu arızayı anlayın ben size arabamı bağışlarım.

sonmocan' Alıntı:
diyelim ki benim aracımda O2 dedektör lopu açık sinyali veriyor. normalde bu bir arızadır. tech olmadan bu arızayı anlayın ben size arabamı bağışlarım.
slm ben okursam arıza kodunu tech olmadan aracını bağışlarmısın bana bence büyük konuşmayalım derimm.

X18XE' Alıntı:
+1 arkadaşa katılıyorum ben, zaten biz kullanıcı olarak sadece bilgi sahibi olmak istiyoruz,

arkadaşa + 1000!!! zaten hep bilmediğimizden kandırılıyoruz... bu konuda biraz bilgiye sahip olmanın kimseye bi zararı olmaz...

marikan' Alıntı:
arkadaşa + 1000!!! zaten hep bilmediğimizden kandırılıyoruz... bu konuda biraz bilgiye sahip olmanın kimseye bi zararı olmaz...

:good: :good:

sen arızayı nasıl okuyacağını söyle bana. o arızayı bulabilecekmisin Tech olmadan ? imkanın yok...

ayrıca zengin karışımda O2 dedektör loopu açık gözükür, birde aracın gazına bastığın zaman. rölantide kapalı gözükür. 02 kodunu görür görmez oksijen sensörü diye atlama hemen :mad: bilgin olsun...

relaxvolt' Alıntı:
slm sonmocan arkadaş bişeyler yazmışsın araba bağışlama filan

aracınızın büyük ihtimal oksijen sensörü arızalıdır yada soketinde oksitlenme vardır...
02 kodu oksijen sensörünü belirtmektedir yinede servisimize beklerizzzz.
şanlıurfa GÖZDEM ÖZEL OPEL SERVİSİ

evet canım kardeşim bağışlarım... yukarda belirttiğim arızayı TECH olmadan bul, araba senin.

desteksiz atmayın.

tansugurler' Alıntı:
slm ben okursam arıza kodunu tech olmadan aracını bağışlarmısın bana bence büyük konuşmayalım derimm.

sonmocan' Alıntı:
evet canım kardeşim bağışlarım... yukarda belirttiğim arızayı TECH olmadan bul, araba senin.

desteksiz atmayın.
slm motor da böyle bir arıza code oluşmadan nasıl bulucaz ki ama motor arıza lambası yansın ve sorun bu kod açıklaması olsun ben sana tech2 olmadan bulayım eğer motor x motor ise ok senin araç cdx galiba x20xev motor sanırım 2000 model o daha da basitt biz bu işte yıllarımızı verdik abimcim ne arıza codlar okuyoruz tech 2 in vermediği bu yöntemle onun için büyük konuşma yalım senin dediğin arıza değilki veri listesin de bulunan değerleri söylüyorsun sen eğer motor arıza lamban yanıyorsa cihaz olmadan buluruz. ok
varmısın .

İşte seni bu noktada tebrik ediyorum. bu olay bir arıza kodu oluşturmaz, fakat işin özünde bir arıza vardır. benim de anlatmak istediğim her şey arıza kodunu öğrenmek değil, gördüğün değerleri yorumlayabilmekten geçer. fakat atladığın bir nokta var, bu sorun arıza kodu oluşturmaz.

hatta open loop durumunda bazı akıllı geçinen uyanık servisler araç zengin çalıştığı için sıcak su sensörünü değiştirir yine de arızayı bulamazlar.

tansugurler' Alıntı:
slm motor da böyle bir arıza code oluşmadan nasıl bulucaz ki ama motor arıza lambası yansın ve sorun bu kod açıklaması olsun ben sana tech2 olmadan bulayım eğer motor x motor ise ok senin araç cdx galiba x20xev motor sanırım 2000 model o daha da basitt biz bu işte yıllarımızı verdik abimcim ne arıza codlar okuyoruz tech 2 in vermediği bu yöntemle onun için büyük konuşma yalım senin dediğin arıza değilki veri listesin de bulunan değerleri söylüyorsun sen eğer motor arıza lamban yanıyorsa cihaz olmadan buluruz. ok
varmısın .

sonmocan Haklısın ama Bu sadece Techle hallolacak bişey değil.
Techler servis işi.
Beni Olayın içine Katma Mümkünse :)
Benim için önemli olan Belli noktalar var belli voltajlar Var.
belirli devirlerde üretilen .Ve malzemenin kanıtlaması gereken belirli performans aralıklarındaki gösterdiği Kondüsyon var.
Zaten neden herkes Sensörlere bakarki :)
Bir sensör arızalandığında .
Onu değiştirmeden önce bağlı olduğu Müdüre -asistana -işçiye Bakmak lazım .
Onları taşıyan Otobüse bakmak lazım .
Kominikasyonlarını sağlayan PTT servisine bakmak lazım .
İşin Mizzahı bu.
Herşeyden önce Genel Elektrik hattındaki topraklamalara.
En basitinden herşey mükkemmel olsa bile bağlı oldukları Yerlerin Coresiona Uğradığını bilmek.
.....
Voltajları Yorumlaya bilmek...Vs vs.
Benim teche İhtiyacım olmadı.
Ha oldu Yanımda Bilgisayarım yoktu. Herşeyi aklımda tutamam ki ... Muhheheh
Anlatılacak çokkkk
Şey var .
Benim haddime düşmez.
İşin Ehlileri Yapsın :)

seni olayın içine katmayalım. tamam belli yerlerin belli voltajları var. fakat her şey sensörden olmuyor bazen. niye 1 dakikada bulacağım hata için 1 saat vakit kaybedeyim ki ? arızaya nokta atış yaparım.

ben zaten her şey tech ile bulunur demiyorum. en basit örnek olarak o2 sensörü hatasını bile sizin yöntemle belki saatler süren çalışmayla bulacağız.

ama el emeğini her zaman takdir etmişimdir.

kadett' Alıntı:
sonmocan Haklısın ama Bu sadece Techle hallolacak bişey değil.
Techler servis işi.
Beni Olayın içine Katma Mümkünse :)
Benim için önemli olan Belli noktalar var belli voltajlar Var.
belirli devirlerde üretilen .Ve malzemenin kanıtlaması gereken belirli performans aralıklarındaki gösterdiği Kondüsyon var.
Zaten neden herkes Sensörlere bakarki :)
Bir sensör arızalandığında .
Onu değiştirmeden önce bağlı olduğu Müdüre -asistana -işçiye Bakmak lazım .
Onları taşıyan Otobüse bakmak lazım .
Kominikasyonlarını sağlayan PTT servisine bakmak lazım .
İşin Mizzahı bu.
Herşeyden önce Genel Elektrik hattındaki topraklamalara.
En basitinden herşey mükkemmel olsa bile bağlı oldukları Yerlerin Coresiona Uğradığını bilmek.
.....
Voltajları Yorumlaya bilmek...Vs vs.
Benim teche İhtiyacım olmadı.
Ha oldu Yanımda Bilgisayarım yoktu. Herşeyi aklımda tutamam ki ... Muhheheh
Anlatılacak çokkkk
Şey var .
Benim haddime düşmez.
İşin Ehlileri Yapsın :)

Geri