Tekleme sirkeleme sorunu

kkafamatizz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Sayın Opelim.net sakinleri size bir soru yöneltmek ve tecrübeli arkadaşlardan çözüm önerisi almak adına bu konuyu açıyorum saygılarım la ...
Opel Astra G 1999 model 1.6 aracım da 3. 4. viteslerde 2500-3000 devir arası giderken dip gaz yapınca şiddetli bir sirkeleme söz konusu ayrıca vites geçişlerinde de bir sarsıntı var araç lpg li vites geçişlerinde ki sarsıntı benzin deyken olmuyor yağ gibi hissetmyorsun ama lpg de bir sirkeleme söz konusu ilk çalıştırmalar da gaz pedalına basınca devir öncelikle düşüyor sonra yükselmeye başlıyor ve basınca bir pohlama sesine benzer bir ses çkarıp hemen kesiyor acaba sebepleri nelerdir daha önce başına gelen var mı ?:(:(
Ayrıca arada bir motor arza ışığı yanıyor sonra kendi kendine sönüyor

Zengin karisim sorunu olabilir. Bende yaşadım. Basinc yuksek olunca arac boğuluyordu. Cihazs baglattim. Aracta zengin karisim yazıyordu. arıza ışığı yakıyor. Sonra arada sönüp tekrar yanıyordu. Gaz ayari yaptirdim. Düzelmişti. Bence once ayara bir baktirin. Degil ise motor ile ilgili arıza olabilir. Gecmiş olsun. Ucuza kurtarirsin inşallah

SM-A810F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zengin karisim sorunu olabilir. Bende yaşadım. Basinc yuksek olunca arac boğuluyordu. Cihazs baglattim. Aracta zengin karisim yazıyordu. arıza ışığı yakıyor. Sonra arada sönüp tekrar yanıyordu. Gaz ayari yaptirdim. Düzelmişti. Bence once ayara bir baktirin. Degil ise motor ile ilgili arıza olabilir. Gecmiş olsun. Ucuza kurtarirsin inşallah

Aman hocam ya motor da olmasın sorun dediğiniz gibi bir sorun ise hemen halledilebilecek bir sorun . Peki sizin aracınız da kalkışlarda , vites geçişlerinde sirkeleme yapıyormuydu ?

Aman hocam ya motor da olmasın sorun dediğiniz gibi bir sorun ise hemen halledilebilecek bir sorun . Peki sizin aracınız da kalkışlarda , vites geçişlerinde sirkeleme yapıyormuydu ?
Evet silkeleme vardi. Arac gitmiyor bir anda gitmiyorken firliyordu. Boğulduğunu hissediyordum. Ve en cok lpg enjektorlerinden cok ses geliyordu. Ani belli devirlerde silkelemeler vardı. Ayarla düzeldi. Motor deme sebebimde şu. Eger ayarda sorun yoksa subaplarda vardir dedi. Çünkü benzin güçlü yakıt olunca sıkıntıyı kapatıyor. Amaaa lpg bunu tam basaramiyor demisti. Insallah ayardadir. Bir de lpg enjektorlerine baktir. Ariza patlak var mi ? Bunlar en fazla 200 tl tutar. Allah kolaylik versin hocam.

Evet silkeleme vardi. Arac gitmiyor bir anda gitmiyorken firliyordu. Boğulduğunu hissediyordum. Ve en cok lpg enjektorlerinden cok ses geliyordu. Ani belli devirlerde silkelemeler vardı. Ayarla düzeldi. Motor deme sebebimde şu. Eger ayarda sorun yoksa subaplarda vardir dedi. Çünkü benzin güçlü yakıt olunca sıkıntıyı kapatıyor. Amaaa lpg bunu tam basaramiyor demisti. Insallah ayardadir. Bir de lpg enjektorlerine baktir. Ariza patlak var mi ? Bunlar en fazla 200 tl tutar. Allah kolaylik versin hocam.

Evet enjektör sesi bende de arttı zamanla ve yazdığınız sorunlarla sanki benim aracımı anlatmış gibi oldunuz fırsatını bulunca ilk işim sanayinin yolu :) yorumuzun için teşekkür ederim bu arada

lpg sistemine bakılacak. sorun motorda olsa aynı şeyi benzinde de yapmalıydı.

Ateşleme bobini ve bujilere bakıldımı ?

Sony Z5 ile gönderildi

Evet enjektör sesi bende de arttı zamanla ve yazdığınız sorunlarla sanki benim aracımı anlatmış gibi oldunuz fırsatını bulunca ilk işim sanayinin yolu :) yorumuzun için teşekkür ederim bu arada
Önemli değil gorusmek dileğiyle[emoji4]

Ateşleme bobini ve bujilere bakıldımı ?

Sony Z5 ile gönderildi

Valla bir ustaya göstermiştik 1 ay önce falan bujide kelebekte falan problem yok demişti . Mesela ilk çalışma da gaza geçeseye kadar gaza basınca devir önce 1 e kadar düşüyor sonra yavaş yavaş yükseliyor devir yükseltmeden boğulup stop ediyor . Tekrar sanayiye gidicem fakat işten güçten vakit bulamadım.

lpg sistemine bakılacak. sorun motorda olsa aynı şeyi benzinde de yapmalıydı.

Benzinde ilk çalıştırma da boğulma yapılıyor biraz motor ısınınca benzinde problem kalmıyor ama lpg de sürekli aynı sorun devam ediyor.hele 4. viteste falan devir 2,5 3 arası dip gaz yapınca araba bir sirkeliyor böbrek düşürtücek adama .

Geri