NOT: Bu aydınlatmayı yaptıgımda LED paneller ve şeritler yaygın değildi.
Artık LED panel veya şerit ledler ile daha kolayca yapabilirsiniz.
Slm Bilen arkadaşlar bilir daha önce Miğrostan altaki ışıldaklardan almıştım sis lambası içine koymak ve tavan lambasını ledli yapmk için.
Tavan lambasını yaptım Başka bi konu içerisinde bi arkadaşımıza anlattım ama yapmak isteyenler için konuyu ayrı başlık olarak ta açıyorum.
İllaki altaki ışıldaktan almanıza gerek yok ledleri elektronikçilerden de alabilirsiniz. Ben sadece fiyat olarak daha uygun geldiği ve ledlerin panel olarak hazır oludğu için tercih ettim
Ledler içinde panel halinde hazır zaten kolayca söküp panel kalinde yerleştrilebilir.
Evet yaptım resimlerini de çektim anlatyorum. Isıldaği açınca altaki paneli görüyorsunz.
( Yok led aldıysanız plaketten böyle bir panel yapacaksınız.)
buda panel tek yanarken.
BU tavan lamban eski hali.
Gördüğünüz gibi ledin board genişliği tavan lambasının ortasındaki boşlukla aynı.
Buda içten görünüm..
LED lerin baglı olduğu Board ı ortadaki lambanın altındaki boşluğa yerleştriyorsunz.
Zaten onun için yapılmış gibi. tam oturuyor. Yalnız board ın arkasını bantlayın uçlarla şase yapmasın
Evet işimiz bitti Baglantıları yapıp Tavan lambanı yerine yerleştrebilirsinz.
Ben ledlerin aynasını takmadım öndeki aynası ile birlikte takarsanız daha parlak olacaktır.
Dilerseniz yandaki boşlukları da led panel ile doldurabilirsiniz.
LED Panel 3.7 V ile çalışıyor Ona göre Uygun bir direnç takmanız gerekiyor.
O an elimde 1K lık direnç vardı onu bagladım O yüzden biraz sönük gibi kaldı. 550 Ohm daha uygun olur sanırım. Yinede ölçüp yapmak lazım.
Tavan lambasını yaptım Başka bi konu içerisinde bi arkadaşımıza anlattım ama yapmak isteyenler için konuyu ayrı başlık olarak ta açıyorum.
İllaki altaki ışıldaktan almanıza gerek yok ledleri elektronikçilerden de alabilirsiniz. Ben sadece fiyat olarak daha uygun geldiği ve ledlerin panel olarak hazır oludğu için tercih ettim
Ledler içinde panel halinde hazır zaten kolayca söküp panel kalinde yerleştrilebilir.
Evet yaptım resimlerini de çektim anlatyorum. Isıldaği açınca altaki paneli görüyorsunz.
( Yok led aldıysanız plaketten böyle bir panel yapacaksınız.)
buda panel tek yanarken.
BU tavan lamban eski hali.
Gördüğünüz gibi ledin board genişliği tavan lambasının ortasındaki boşlukla aynı.
Buda içten görünüm..
LED lerin baglı olduğu Board ı ortadaki lambanın altındaki boşluğa yerleştriyorsunz.
Zaten onun için yapılmış gibi. tam oturuyor. Yalnız board ın arkasını bantlayın uçlarla şase yapmasın
Evet işimiz bitti Baglantıları yapıp Tavan lambanı yerine yerleştrebilirsinz.
Ben ledlerin aynasını takmadım öndeki aynası ile birlikte takarsanız daha parlak olacaktır.
Dilerseniz yandaki boşlukları da led panel ile doldurabilirsiniz.
LED Panel 3.7 V ile çalışıyor Ona göre Uygun bir direnç takmanız gerekiyor.
O an elimde 1K lık direnç vardı onu bagladım O yüzden biraz sönük gibi kaldı. 550 Ohm daha uygun olur sanırım. Yinede ölçüp yapmak lazım.